Sheffield ostaje bez Premiershipa, Ahmedhodžić jedan od razloga!

Nevjerovatna situacija

Sheffield ostaje bez Premiershipa, Ahmedhodžić jedan od razloga!

E. Oštraković

Uprava Sheffield Uniteda uvela je niz izvanrednih mjera za smanjenje troškova kako bi izbjegli ulazak u "crveno" u toku sljedeće sedmice.

Naime, engleski mediji prenijeli su informaciju da se Sheffield United nalazi u finansijskoj krizi, te su otkrili i detalje.

Uprava ovog kluba nije isplatila svoje dobavljače, te su isključili podzemno grijanje na terenima u svom trening centru.

Očajnički je to pokušaj uprave kluba da osiguraju da mogu isplatiti plate svojim fudbalerima ovog mjeseca, a među tim igračima je naravno i naš Anel Ahmedhodžić.

Prema pravilima EFL-a, svaki klub koji bude imao kašnjenja sa isplatom plata do sljedećeg četvrtka automatski mu se odbija 12 bodova ove sezone što bi bio veliki udarac za Sheffield United.

Uprkos finansijskim problemima u klubu ekipa koju sa klupe predvodi Paul Heckingbottom igra jako dobro i nalazi se na drugom mjestu na tabeli u Championshipu.

Oglasi

To je mjesto koje vodi direktno u Premier ligu, a imaju šest bodova prednosti ispred ekipe Middlesbrougha koja je na trećoj poziciji.

Sheffield United u januaru nije mogao dovoditi igrače jer nije platio rate transfera, te duguju milione funti Liverpoolu za Brewstera i Malmeu za Ahmedhodžića.

Uprava kluba na sve načine pokušava izbjeći oduzimanje bodova zbog kašnjenja plata igračim, ali posljednjih sedmica kriza se povećala.

Uprava kluba je morala da reaguje te su uveli neke izvanredne mjere uštede.

Osim što su isključili podzemno grijanje, smanjena je i upotreba gnojiva na terenima. Zatvoreni su i razni građevinski projekti kao što je hoteč Copthorne u Bramall Laneu.

Promo

Top Komentari

MaDaj
Ma tooo pile, uzimajte bodove da moj millwall ima veće šanse hahah
2 0
Adnanos
Samo treba da izdrze do kraja sezone jer ako se plasiraju u visi rang kasa ce biti puna do krova.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi