Zmajevi totalno podbacili

Slovaci otkrili šta je ključ pobjede: Rečenica poslije koje se trebaju zapitati svi u reprezentaciji

Admin Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH je prizemljena. Na vrijeme, reći će mnogi. Slovaci su iskoristili očajno poluvrijeme izabranika Faruka Hadžibegića i slavili su važnu pobjedu sa 2:0. 

Zmajevi nisu bili ni sjena ekipe koja je prije tri dana pobijedila Island. Blijedo, anemično i nezainteresovano prvo poluvrijeme. Bio je to kolektivni pad kako ga je okarakterisao selektor Hadžibegić.

U izjavama poslije utakmice Slovaci su otkrili ključ pobjede. Jednom rečenicom je to uradio golman Martin Dubravka koji i nije imao previše posla.

Za BiH je svojstveno da poslije nekog uspjeha i euforije dođe i bolan udarac, tačnije moćda se precijene vlastite, a potcijene protivničke mogućnosti. To je poručio i Dubravka.

"Igrali smo veoma dobar meč, svi dečki zaslužuju pohvale. Bosanci su nad potcijenili", rekao je ovaj čuvar mreže te nastavio:

"Mislim da ako budemo ovako igrali u narednim utakmicama da će navijači početi dolaziti na stadion."

Dubravnika rečenica o potcjenjivaju Slovaka treba na neki način biti i poruka upozorenja svim u reprezentaciji, kako igračima tako i stručnom štabu pošto su kvalifikacije sve osim izgubljene.

Strijelac prvog gola Robert Mak je kazao da reprezentacija BiH u prvom poluvremenu nije mogla izaći sa svoje polovine.

"Postići gol je uvijek zadovoljavajuće, posebno za reprezentaciju. Osvojili smo tri veoma važna boda. U prvom poluvremenu smo igrali dobar fudbal, napali smo ih, Bosanci nisu mogli izaći, a u drugom poluvremenu smo se odbranili."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon pobjede nad Islandom(3:0) i remija Slovačke protiv Luksemburga(0:0), Zmajevi su imali veliku priliku da odmaknu još jednom konkurentu, ali umjesto pobjede stiglo je veliko razočarenje pa će borba za drugo mjesto (prvo je rezervisano za poslije dva kola maskimalni Portugal) biti vroma otvorena.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavlja u junu gostovanjem Portugalu, te domaćim susretom protiv Luksemburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.