Tahirović stao u odbranu selektora: Šef je sve dobro postavio, ali mi nismo igrali dobro

Nakon poraza u Slovačkoj

Tahirović stao u odbranu selektora: Šef je sve dobro postavio, ali mi nismo igrali dobro

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je jako lošu utakmicu večeras u Bratislavi, te je poražena sa 2:0 od Slovačke.

Za raliku od utakmice protiv Islanda od prije nekoliko dana, večeras je falilo svega. Na kraju je poraz sasvim zaslužen večeras.

"Vidilo se da nije to to kako smo počeli proti Islanda. Prvo poluvrijeme smo znali da će biti teška utakmica, ali moramo glavu gore i idemo dalje. Ima još utakmica, nije kraj", kratko je nakon utakmice rekao Amar Dedić.

Prcić je svjestan da nam poraz nije trebao, ali da još ništa nije izgubljeno.

"Nažalost nismo bili na nivou kao neki dan. Imali smo veliku želji za dobar rezultat, ali nismo uspjeli. Nismo uspjeli da odgovorimo na njihov presing i da čuvamo loptu. Ništa, večeras je tako, bit će analiza i vidjet ćemo šta nije bilo dobro", kaže Prcić.

Poslao je i poruku navijačima koji su u velikom broju došli u Slovačku.

Oglasi

"Navijači su uvijek tu uz nas. Gdje god igramo čujemo ih. Htjeli smo ih obradovati večeras, ali nismo uspjeli", zavprio je Prcić.

Svjestan je i Tahirović da je prvo poluvrijeme bilo jako loše i da se tu krije razlog poraza.

"Prvo poluvrijeme, ne znam šta nam je bilo. Nismo se kretali dovoljno bez lopte i nismo bili dovoljno agresivni u presingu. Bolje sada naučit nego kasnije. Drugo poluvrijeme dosta bolje, imali smo šanse, centralno, sa strane, ali bilo je prekasno. Oni su se spustili i teško je to bilo otvoriti"

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tahirović ne smatra da smo taktički nadigrani.

"Ne bih rekao. Šef je postavio sve kako treba, ali mi nismo igrali dobro. Moram obolje igrati i ući agresivnije u svaku utakmicu", rekao je Tahirović.

Top Komentari

Mustafa
Noga Hadzibegicu hocemo Fedju Dudica za selektora i sa njim mozemo biti treci
2 0
Mustafa
Sto branis tog nesposobnog skota nategao ti on strinu noga i tebi i njemu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi