Hadžibegić nakon poraza: Nismo postojali u prvom poluvremenu, fizički nismo mogli izdržati

BiH poražena u Slovačkoj

Hadžibegić nakon poraza: Nismo postojali u prvom poluvremenu, fizički nismo mogli izdržati

E. Oštraković

Bratislava je večeras bila kobna za našu reprezentaciju, jer smo poraženi u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Slovačka je bila dosta bolja, te je na kraju ostvarila sasvim zasluženu pobjedu od 2:0, dok naši igrači kao da nisu postojali na terenu, posebno u prvom poluvremenu.

Nakon utakmice ni selektor Hadžibegić nije bio zadovoljan igrom naše reprezentacije.

"Nismo postojali u prvom poluvremenu. Kod oba gola individualne greške, protiv iskusne ekipe, koja je tvrd orah ne samo nama, nego će biti i drugim ekipama. Malo smo reagovali, ali nije bilo dovoljno. Na ovom nivou ako niste koncentrisani, ovo se desi"

Prije nekoliko dana ubjedljiva pobjeda protiv Islanda, sada poraz bez ispaljenog metka od Slovačke.

"Kvalifikacije su 10 utakmica, svaki od nas traži šansu da bude među prve dvije ekipe. Imamo tri boda nakon dvije utakmice. Pokazali smo u Zenici da možemo kako možemo. Brine me koliko možemo izdržati ritam. Fizički nismo mogli idzržati, mislim da je to razlog poraza. Ima još da se igra, možemo danas naučiti dobru lekciju"

Oglasi

Selektor trenutno ne razmišlja o planovima za dalje, nego prvo želi da prođe gorak okus poraza.

"Prvo da se oporavimo, da prođe razočarenje od ovog rezultata i da vidimo šta možemo poboljšati u ovim uslovima.

Bratislava je večeras bila kobna za našu reprezentaciju, jer smo poraženi u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon utakmice viđeno je i treće poluvrijeme. Selektor Hadžibegić imao je verbalni duel sa dijelom navijača Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naime, pojedini navijači tražili su od Hadžibegića da se vrate Edin Džeko, Amer Gojak i Rade Krunić i da pozdrave navijače, a nakon toga došlo je do verbalnog okršaja.

Kada je riječ o samoj utakmici Zmajevi su prvo poluvrijeme odigrali katastrofalno, koje je možda i najviše koštalo našu reprezentaciju poraza.

Top Komentari

nakopitam
Prodali su te sehic i vico
2 2
NoSikiriky
Ovaj je čisti ublehaš...Ovakvog više majka ne rađa...Pa isti sastav stavit od utakmice prije 3 dana ne može svačiji ljudski mozak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi