Francuz praktikuje mjesec posta

Scena Karima Benzeme sa treninga Reala dok posti obilazi svijet

Admin Čaušević

Scena sa treninga Real Madrida sa Karimom Benzemom u glavnoj ulozi postala je viralna na društvenim mrežema. Sve iz razlog što Francuz praktikuje mjesec ramazan, odnosno usteže se od jela i pića od zore pa do zalaska sunca.

Benzema je vrlo vjerovatno najpoznatiji fudbaler musliman. Sjajni napadač posti svakog ramazana, a tako je i ovaj put.

Upravo iz tog razloga jedna scena sa treninga Reala na kojoj se može vidjeti osvajač Zlatne lopte sa bočicom vode u ruci je privukla veliku pažnju korisnika interneta.

Naime, kamere su snimile Benzemu kako u usta stavlja vodu, a zatim je promučka i ispljune. Slično radnji ispiranja usta prilikom uzimanja abdesta prije klanjanja namaza, odnosno djelimičnog čišćenja tijela prije molitve kod muslimana.

Prema islamskim propisima ovakvi i slični gestovi su dozvoljeni prilikom posta i to u slučajevima fizičkog napora što je svakako slučaj sa treninzima Reala.

Inače, Benzema je posebno nadahnut tokom ramazanskih dana. Tako je ove godine već zabio dva hat-tricka i to protiv Barcelone i Valladolida.

Naredni izazova za možda i najboljeg napadača današnjice je u srijedu kada Real u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka gostuje Chelseaju.

Prošle sezone su također za vrijeme ramazana snage odmjerila ova dva kluba, a Benzema je u dva meča Plavcima zabio ukupno četiri gola, ukljućujući hat-trick na Stamford Bridgeu.

Proteklih dana se dosta piše i o budućnosti 35-godišnjaka u dresu Reala. Sjajni golgeter je navodno već donio svoju odluku nakon ponude iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Karim Benzema je rekao 'ne' ponudi iz Saudijske Arabije. To je definitivna odluka. Ostat će u Real Madridu najmanje do ljeta 2024. godine i u to nema nikakve sumnje", navela je ugledna Marca.

Inače, neki mediji nagađaju da će Benzemina zamjena sljedeće sezone biti Roberto Firmino koji će na ljeto napustiti Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.