Izbor je pao: Real Madrid dovodi zamjenu za Karima Benzemu

Još jedan Brazilac na Bernabeuu?

Izbor je pao: Real Madrid dovodi zamjenu za Karima Benzemu

Eldar Ganibegović

Karim Benzema, iako u poznim igračim godinama, zvanično je najbolji fudbaler svijeta i kao takav i najbolji napadač današnjice, te na svojim leđima nosi Real Madrid. Ipak, Kraljevski klub svjestan je da mu je potrebna zamjena, te su donijeli odluku kojeg igrača žele u svom timu.

S Real Madridom se uvijek povezuju najveće fudbalske zvijezde. Tako su prve opcije za napad Kylian Mbappe i Erling Haaland, no njih nije lako dovesti, bez obzira što je Real Madrid najveći klub.

Stoga, Florentino Perez se odlučio na ljeto okrenuti nekim jeftinijim i lakšim opcijama. Štaviše, besplatnim.

Prema El Nacionalu, Real Madrid pomno prati Roberta Bobija Firmina i bio bi spreman da mu ponudi ugovor nakon što Brazilac napusti Liverpool na kraju sezone. 

Katalonski novinari kažu da Florentino Perez vidi Brazilca kao idealnu zamjenu za Karima Benzemu u startnih 11 aktuelnog prvaka Evrope i Španije.

Predsjednik Real Madrida veoma je uzbuđen zbog Roberta Firmina, posebno zato što bi na Santiago Bernabeu došao kao slobodan fudbaler. 

Oglasi

Međutim, Real Madrid nije jedini koji ga želi. Interes za njega pokazala je i Barcelona, ali i italijanski velikani Juventus i Milan.

Podsjetimo, Firmino je već ranije ove sezone najavio da će napustiti Liverpool, što je iznenadilo i trenera ove ekipe, Jurgena Kloppa.

"Da, rekao mi je da odlazi. Iznenađen? Da, bio sam malo iznenađen, ali ne mogu reći da sam bio šokiran, mislim da ima normalnih stvari u fudbalu. Za njega su bile dvije opcije i on je odabrao jednu.

Veoma poštujem njegovu odluku. Bobby je imao dugu vezu sa ovim klubom, igračima, osobljem i navijačima. Svidio mi se način na koji su ga navijači primili kada je izašao na teren protiv Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Razgovarao sam s njim i on mi je rekao: "Sada želim da završim ovu priču pozitivnim krajem". I dalje je 100% posvećen ovom klubu, to je sve što treba da znamo.

Mislim da ćemo imati vremena da se oprostimo od njega na kraju sezone. Siguran sam da će pjesma koju su mu fanovi posvetili još dugo svima odzvanjati u ušima. Mislim da neće biti problem ako Bobby jednog dana bude protivnik Liverpoola, ljudi će biti sretni da ga vide", rekao je Klopp nakon saopštavanja Firminove odluke. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Firmino može samo klupu grijat Benzemi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi