Postigao gol života, impresionirao Pereza i sad prelazi u Real Madrid
Florentino Perez je zadivljen igrom nigerijskog fudbalera i želi ga dovesti u svoje redove (Foto: EPA)

Predsjednik Kraljeva zadivljen

Postigao gol života, impresionirao Pereza i sad prelazi u Real Madrid

M. Šljivak

Nigerijski napadač Samuel Chukwueze (23) impresionirao je predsjednika Real Madrida Florentina Pereza u subotnjoj utakmici u kojoj je postigao i jedan od najboljih pogodaka sezone. Navodno je Perez odmah odlučio reagovati i ponuditi 50 miliona eura za usluge ovog fudbalera.

Samuel Chukwueze igra zaista odličan fudbal u dresu Villarreala. Ovaj 23-godišnji napadač proteklog vikenda je zadivio i predsjednika madridskog Reala Florentina Pereza, koji je navodno odmah krenuo u akciju njegovog dovođenja.

Perez je toliko zadivljen ovim fudbalerom da ga je odlučio angažovati. Spreman je platiti 50 miliona eura za ovog napadača i neće biti iznenađenje ako on završi na Santiago Bernabeu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cm1_7atMe4A/?hl=en[/instagram]

To bi svakako bio transfer života ovog 23-godišnjaka koji je još kao tinejdžer postao član Žute podmornice.

Realov napad, posebno krilne pozicije s njim bi postale još jače, a očigledno ga Perez vidi kao idealnu zamjenu za Edena Hazarda kojeg se klub ima namjeru riješiti u narednim mjesecima.

Oglasi

Nigerijac je 2017. godine stigao u mladi tim Villarreala. Vrlo brzo je postao i član prve ekipe za koju je već odigrao 197 utakmica i postigao je 37 pogodaka.

Ove sezone njegov učinak u 40 odigranih utakmica je 13 pogodaka i 11 asistencija. Posebno će se pamtiti gol prethodnog vikenda upravo protiv kraljevskog kluba.

Treba istaći da je otkupna klauzula za ovog fudbalera postavljena na 100 miliona eura, ali sigurno je da će Villarreal pristati i na pola ove cifre.

Chukwueze je ugovorom vezan do ljeta naredne godine i sigurno je da će ovog ljeta pored Kraljeva biti dosta interesanata za njegovo dovođenje. On je nakon dva gola u Madridu poručio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Budućnost će biti još bolja. Moram još napredovati. San je postići takav gol i pobijediti ovdje", rekao je Nigerijac.

On se prethodnih godina povezivao s Arsenalom i Liverpoolom, ali do transfera nije došlo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ecosport
Nekad svi bijelci, sad svi crnci. Nema više Blancosa, sad su Negrosi. Skonto papa Perez da su bijelci ipak slabija rasa.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi