Enrique stavio zahtjev pred Chelsea: "Dovedite njega i dolazim!"

Želja je igrač Real Madrida

Enrique stavio zahtjev pred Chelsea: "Dovedite njega i dolazim!"

E. Ganibegović

Luis Enrique jedan je od glavnih kandidata da iduće sezone postane trener Chelseaja. Španac je sada dao i zahtjev čelnicima londonskog tima u vidu pojačanja kojeg želi u timu Plavaca.

Nakon samo sedam mjeseci, Chelsea je otpustio Grahama Pottera. Londonski tim na početku iduće sezone imenovat će novog trenera, a do tada su našli prelazno rješenje.

Nakon pregovora s Luisom Enriqueom i Julianom Nagelsmannom, čelnici dvostrukog prvaka Evrope odlučili su da privremeno za trenera imenuju Franka Lamparda, legendu ovog kluba. 

Razgovori s Luisom Enriqueom su veoma odmakli, a na kraju sezone bivši selektor Španije je glavni favorit za preuzimanje Chelseaja. 

Ovaj stručnjak je čak odletio u London da razgovara o preuzimanju tima sa Toddom Boehlyjem, a prema onome što prenose inostrani medji, Luis Enrique je imao i poseban zahtjev za Amerikanca. 

Fichajes piše da je španski trener zatražio od čelnika Chelseaja da dovedu Rodryga Goesa (22) iz Real Madrida. Enrique očajnički želi da potpiše brazilskog fudbalera, kojeg vidi kao glavnog napadačkog igrača Chelseaja u svom mogućem mandatu.

Oglasi

Brazilski fudbaler je ove sezone za Real Madrid odigrao 43 utakmice te postigao 11 golova uz 10 asistencija. Ugovor s Real Madridom ima do ljeta 2025. godine, pa će Chelsea morati dati određeni iznos na ime obeštećenja.

Njegova trenutna cijena po Transfermarktu iznosi 80 miliona eura, a koliko Chelsea troši u posljednje vrijeme, ne treba čuditi ako ponude i više od toga.

Podsjetimo, on je u Real Madrid stigao 2019. godine iz Santosa za 45 miliona eura. Ukoliko ga i htjedne prodati, Real Madrid će sigurno htjeti da zaradi na ovom transferu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rodrygo je i reprezentativac Brazila, te je na 13 utakmica za ovu selekciju postigao jedan pogodak, a prošao je i sve mlađe uzraste peterostrukog prvaka svijeta.

Enriquea što se tiče, on je posljednji meč vodio u osmini finala SP-a u Kataru kada je sa Španijom poražen od Maroka, te je otada bez angažmana. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
A enrike seljačino kakav goes hahhaahhaha pa većeg panja pićka izbacila nije hahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti