Dosadašnji trener Bayerna pred novim angažmanom

Stiže na sastanak: Nagelsmann u ruke preuzima "skupu igračku", dobit će sve što poželi!

Admin Čaušević

Julian Nagelsmann neće dugo biti bez posla. Trener koji je poput groma iz vedrog neba dobio otkaz u Bayernu se nalazi pred možda i najvećim trenerskim izazovom u svojoj karijeri pošto će dobiti klub koji ima sve, a nema ništa.

Ugledni Bild izvještava da će Nagelsmann u četvrtak obaviti sastanak na kojim će dogovoriti posljednje detalje vezane za svoj novi posao.

Ako je vjerovati njemačkom mediju perspektivni trener će od sljedeće sezone voditi Chelsea, a danas će obaviti satanak lično sa rukovodstvom londonskog kluba.

Nagelsmann će u ruke dobiti skupu igračku na koju je Todd Boehly u protekla dva prijelazna roka uložio čak 600 miliona eura, međutim rezultati su izostali.

Američki tajkun ne žali novac i dosadašnjem treneru Bayerna će obezbijediti sve što poželi, a na Nagelsmannu je da kreira ekipu koja će ponovo predstavljati strah za sve u Evropi.

Chelsea trenutno ima sve što je potrebno za vrhunske rezultate, međutim na terenu djeluje kao da nema ništa i za Nagelsmanna će biti ključno da pronađe sinergiju u svlačionici.

Krajem prošle godine za tehničkog direktora Plavaca je imenovan Christopher Vivell s kojim je Nagelsmann sarađivao u RB Leipzigu 2020. i 2021. godine.

Ovaj duo je tada stvorio fantastičan tim, a u Chelseaju se nadaju da će isto uspjeti i na Stamford Bridgeu. Upravo bi Vivell mogao biti ključan za dolazak Nagelsmanna u London.

U taboru bivšeg prvaka Engleske je već ranije odlučeno da će Frank Lampard predvoditi ekipu do kraja sezone, poslije čega će započeti nova era s 35-godišnjakom na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sedmice su obavljeni razgovori sa Luisom Enriqueom, međutim Nagelsmann mnogo bolje kotira od Španca i njegovo dolazak na klupu je praktično gotova stvar.

S obzirom na loš plasman u Premiershipu te vrlo izvjesu eliminaciju u Ligi prvaka (poraz od Reala u prvom meču četvrtfinalu 2:0), njemački trener će tokom sezone imati sasvim dovoljno vremena da uigrava ekipu te da je vrati u sami vrh.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.