Chelsea na pojačanja potrošio preko 600 miliona eura pa srušio neslavana rekord star 30 godina!

Jako loša vijest za njih

Chelsea na pojačanja potrošio preko 600 miliona eura pa srušio neslavana rekord star 30 godina!

Esmer Oštraković
Teme:

Sinoć je ekipa Chelseaja u okviru četvrtfinala Lige prvaka poražena na gostovanju u Madridu kod Reala, a konačan rezultat bio je 2:0.

Ovo je bila utakmica na kojoj je Chelsea srušio neslavana rekord, te tako fudbaleri iz još jednog razloga žele što prije zaboraviti ovu utakmicu.

Naime, fudbaleri Chelseaja prvi put još od 1993. godine na četiri uzastopna meča u svim takmičenjima nisu postigli gol.

Uputrili su fudbaleri Chelseaja čak 10 udaraca na gol Real Madrida, ali gol sinoć jenostavno nisu mogli postići.

Prvo fudableri Chelseaja nisu postigli gol protiv Aston vile, te su tu utakmicu poraženi sa 2:0, a nakon toga su odigrali neriješeno sa Liverpoolom.

Tada je bilo 0:0, a nakon toga uslijedila je prva utakmica pod vodstvom Lamparda, a to je bilo gostovanje kod Wolvesa i poraz od 1:0.

Oglasi

Sinoć, protiv Real Madrida u okviru četvrtfinala Lige prvaka, Chelsea je poražen sa 2:0, a to je četvrti uzastopni susret da nisu postigli gol.

Desilo se to prvi put od 1993. godine i to baš sada kada su od ljeta 2022. godine na pojačanja potrošili preko 600 miliona eura.

Lampard je rekao da je ponosan na svoje fudbalera uprkos tome i da vjeruje da se u revanšu svašta može desiti.

"Rezultat je realnost, ali je bilo i dobrih poteza. Posebne stvari se mogu desiti na Stamford Bridgeu, a mi moramo vjerovati, dobar smo tim kao i oni. Potrebno je samo malo više samopouzdanja i vjere u sebe, igrači ne znaju koliko su dobri...", rekao je Lampard:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponosan sam sa deset igrača koji su ostali na terenu, bili su sjajni i Real nas nije uspio otvoriti. Ono što je razočaravajuće jeste način na koji smo primili drugi gol, dozvolili smo taj trenutak nepažnje i primili gol. Stvarno šteta."

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
A jbg Chelsea1 ne daju golove vreće novca...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi