Ono što se dogodilo Kanteu je vjerovatno nezabilježeno u svijetu fudbala

Tako je to ove sezone u Chelseaju

Ono što se dogodilo Kanteu je vjerovatno nezabilježeno u svijetu fudbala

Eldar Ganibegović

Chelsea je ove sezone zanimljiva tema po mnogo čemu. Osim što igraju sezonu za zaborav u Engleskoj, smijenili su već dva trenera, a sada je N'Golo Kante doživio nešto što nije niko ili jeste rijetko ko, teško je provjeriti u ovom momentu.

Ispao je Chelsea iz engleskih kupova, dok je u Premier ligi na 11. poziciji i u Ligu prvaka iduće sezone kvalifikovat će se samo ako je osvoji, a daleko su od toga.

Londonski Plavci plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka, no tu su naišli na Real Madrid koji ih je izbacio i prošle sezone, te su sinoć Los Blancosi u prvoj utakmici slavili s 2:0 golovima Benzeme i Asensija.

Svoju prvu utakmicu u Ligi prvaka ove sezone odigrao je i neumorni veznjak Chelseaja i reprezentacije Francuske, N'Golo Kante, koji je doživio jednu pomalo nevjerovatnu stvar.

Naime, omalenom Kanteu je zbog teške povrede koju je doživio početkom sezone ovo bila tek peta utakmica u sezoni, a na posljednje četiri vodila su ga četiri različita trenera.

Na početku sezone tu je bio Thomas Tuchel. Kante je kod njega igrao na dvije utakmice Premier lige, nakon čega je doživio povredu zbog koje je dugo pauzirao, te propustio i Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Oglasi

Tuchel je smijenjen nakon poraza u Zagrebu od Dinama u Ligi prvaka, da bi na njegovo mjesto stigao Graham Potter kod kojeg se Kante konačno i vratio na teren.

Chelsea je poražen od Aston Ville (0:2) prvog aprila, a N'Golo Kante ušao je u igru u 57. minuti umjesto Rubena Loftus-Cheeka, te tako dobio prve minute poslije dugo vremena. 

Poraz od tima iz Birminghama kap je koja je prelila čašu pa je Potter postao bivši. Narednu utakmicu Chelsea je igrao protiv Liverpoola, a Kante je na tom meču bio kapiten, te igrao do 69. minute kada ga je zamijenio Gallagher. Meč je vodio Bruno Saltor. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Četvrti trener u četvrtoj utakmici za Kantea u nizu bio je Frank Lampard. On je predstavljen kao rješenje do kraja sezone i vodio je sinoćnji meč protiv Real Madrida na kojem je Kante igrao do 75. minute.

Ukoliko na ljeto Kante ne ode nigdje, dobit će vrlo vjerovatno novog trenera. Spominje se da su glavni kandidati za to Julian Nagelsmann i Luis Enrique. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi