Trener Liverpoola pravi radikalan korak

Kloppu je puna kapa svega: Prekrižio 13 igrača, poznata i imena svih!

Eldar Ganibegović

Liverpool ove sezone ne liči na sebe. Pravo čudo treba da se desi da bismo ih iduće godine gledali u Ligi prvaka, a Jurgen Klopp je povodom toga odlučio da povuče neke radikalne poteze.

Prošle sezone je Liverpool igrao finale Lige prvaka i izgubio ga od Real Madrida, dok je u Premier ligi imao titulu u dđepu 15-ak minuta prije kraja sezone, no osvojio ju je Manchester City nakon onog preokreta protiv Aston Ville i imao je bod ispred Redsa.

Jurgen Klopp je nakon poraza u finalu od Real Madrida hrabro izjavio da se odmah rezerviše hotel u Istanbulu gdje će biti igrano ovogodišnje finale, no, igrom sudbine, upravo ih je Real Madrid izbacio i ove sezone i to u osmini finala.

Očajan je Liverpool i u Engleskoj. Redsi su trenutno na osmoj poziciji s 44 boda, po 12 manje od Newcastlea i Manchester Uniteda koji su treći i četvrti i pravo  čudo će ima trebati da stignu jedan od ova dva tima i plasiraju se u Ligu prvaka.

Njemački stručnjak na klupi tima s Anfielda itekako je razočaran u svoje igrače, te je odlučio da napravi neočekivan potez. Kako prenose mediji na Otoku, već je prekrižio 13 fudbalera.

Britanski mediji objavili su i imena igrača na koje Klopp naredne sezone neće računati. Ukoliko se desi da zaista svih 13 napusti klub, jasno je da ćemo iduće sezone gledati jedan potpuno novi i drugačiji Liverpool.

Igrači koje je Jurgen Klopp navodno prekrižio su: Joel Matip, Joe Gomez, Konstantinos Tsimikas, Caoimhin Kelleher, James Milner, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Nathaniel Phillips, Rhys Williams, Sepp van der Berg, Adrian i Arthur Melo.

Treba istaći da je od ovih 13 fudbalera Roberto Firmino još ranije najavio da će nakon okončanja ove sezone napustiti tim, a prije nekoliko dana pojavila se vijest da je za njegove usluge zainteresovan ni manje ni više no Real Madrid.

Vidjet ćemo šta Liverpool s postojećim kadrom može uraditi do kraja sezone. Ostaje im da se bore za nastup u Ligi prvaka što će biti izuzetno teško ostvariti u preostalih devet utakmica koliko imaju za odigrati u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za četiri dana Liverpool gostuje kod Leedsa, a do kraja aprila igrat će još utakmice protiv Nottinghama (D), West Ham Uniteda (G) i Tottenhama (D).

U maju su zakazane utakmice s Fulhamom (D), Brentfordom (D), Leicesterom (G), Aston Villom (D) i Southamptonom (G). Jasno je da Redsi skoro nemaju prava na kiks ukoliko žele i pomisliti da igraju Ligu prvaka naredne sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.