Klopp je sreo tragičara Redsa s mobitelom u rukama, uslijedila je reakcija o kojoj će se pričati

Konate se nije proslavio protiv Arsenala

Klopp je sreo tragičara Redsa s mobitelom u rukama, uslijedila je reakcija o kojoj će se pričati

A. Čaušević

Liverpool i Arsenal su odigrali fantastičan derbi. Završeno je 2:2. Topnici su imali dva gola prednosti, Redsi su se vratili, a u posljednjim minutama su mogli kompletirati i veliki preokret, međutim Ibrahima Konate se nije proslavio.

Nakon uvodnih pola sata na semaforu je stajalo 0:2. Igrači Arsenala su letjeli terenom i bili su zaista dominantni u tom dijelu igre.

Ipak, prije odlaska na odmor Mohamed Salah je uspio smanjiti rezultat, da bi Roberto Firmino lijepim golom glavom u nastavku vratio stvari na početak.

U posljednjim minutama Konate je imao kolosalnu šansu kada je iz blizine trebao poslati loptu u mrežu, međutim Aaron Ramdsdale je sačuvao svoj gol.

Dva dana nakon utakmice pojavio se snimak susreta Juergena Klopp i francuskog defanzivca u tunelu Anfield Roada.

Dok je Konate držao mobitel u rukama, Klopp mu se približio, pogledao ga i kroz osmijeh na licu gestikulirao kako je samo trebalo da loptu pošalje u mrežu.

Oglasi

Odlični štoper se na trenerovu reakciju samo nasmijao, iako je jasno da je duboko u sebi osjećao razočarenje zbog promašaja.

[instagram]https://twitter.com/goobertilaker/status/1645617276496781324[/instagram]

"Pokazali smo sjajan karakter jer smo se vratili iz dva gola minua. Moja šansa kasno u utakmici bila je veliki trenutak, ali nažalost jednostavno lopta nije htjela ući. Okrećemo se sljedećoj utakmici", poručio je Konate na Instagramu.

Sasvim očekivano Konate je dobio podšku od svojih saigrača u komentarima, dok su i stručni komentatori njegov nastup protiv Arsenala označili kao pozitivan.

Liverpool je ove sezone ostao bez bilo kakvih šansi da osvoji trofej, a u preostalih devet kola ostala je borba za plasman u Evropu.

Naredni meč Redsi, koji su četiri meča bez pobjede, igraju za vikend kada će gostovati Leeds Unitedu koji se grčevito bori za opstanak.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi