Carragher brani Van Dijka, ali je skandalozno ono što je rekao za Nemanju Vidića

Dobio velike kritike na Twitteru

Carragher brani Van Dijka, ali je skandalozno ono što je rekao za Nemanju Vidića

E. Čaušević

Virgil van Dijk nalazi se na meti žestokih kritika jer ove sezone igra u očajnoj formi, a i jučer protiv Arsenala imao je novi kiks. No, u njegovu odbranu stao je Jamie Carragher koji je iznenadio sve svojom tvrdnjom, a najviše fanove legendarnog Nemanje Vidića.

Van Dijk je prethodnih sezona igrao u maestralnoj formi u dresu Liverpoola i za mnoge je bez dileme jedan od najboljih štopera na svijetu.

Međutim, u ovoj sezoni to nije ni sjena tog fudbalera. Nizozemac je totalno van forme, a iz utakmice u utakmicu pravi greške koje mu uopšte nisu karakteristične.

Van Dijk je i jučer bio ispod svog nivoa u derbiju protiv Arsenala i bio je jedan od direktnih krivaca za gol Martinellija iz osme minute za 0:1. Međutim, iako je Liverpool gubio sa 2:0 na njegovu sreću Redsi su uspjeli da dođu barem do jednog boda.

No, kritike na račun Van Dijka ne prestaju, a pojedini navijači Liverpoola čak su savjetovali Jurgenu Kloppu da u narednom mečevima Nizozemca ostavi na klupi jer je jasno da je u potpunosti van forme.

Ipak, bilo je i onih koji su stali u odbranu nizozemskog defanzivca, a tu se ističe najviše legendarni igrač Liverpoola, Jamie Carragher, koji je poručio da kvalitet Van Dijka uopšte nije upitan i da je normalno da mora imati i jednu lošu sezonu.

Oglasi

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste Carragherova tvrdnja da je Van Dijk daleko bolji defanzivac od Nemanje Vidića što je izazvalo veliku raspravu na Twitteru jer mnogi smatraju da nije u pravu.

"Van Dijk je daleko bolji od Vidića koji je bio vrhunski štoper, ali zaboravljate kakve je on imao predstave protiv Torresa? Rio i JT (John Terry) su imali također loših sezona u karijerama kao i svi ostali fudbaleri. Van Dijk ima sada jednu lošu sezonu. Ne postoji štoper u historiji Premiershipa koji je imao takav utjecaj na jedan tim kao Van Dijk u Liverpoolu", poručio je Carragher.

Carragher je šokirao mnoge tvrdnjom da je Van Dijk daleko bolji od Vidića, a to su mu dali do znanja u komentarima ispod te objave.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidić je za mnoge jedan od najboljih štopera koje smo gledali u prethodnih 20-tak godina i uspio je da ostavi neizbrisiv trag fantastičnim igrama u dresu Manchester Uniteda.

Srbijanski defanzivac za United je igrao od januara 2006. do ljeta 2014. godine i osvojio je skoro sve što je mogao. Vidić je svoju karijeru završio početkom 2016. godine u dresu Intera.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Dijk puno bolji od Vidica, a losiji od Terrya. Sve receno...
0 0
user1676205495
Ovaj Caragher nema pojma sta prica,nek mi nabroji u zadnjih 5 g u prem ligi 3 nap svetske klase protiv kojih je Van Dijk igrao,a Vidicevo vrijeme sve sama elita napadaca koji se rijetko radjau,lako je protiv Vardija,aubamejanga i raschforda ,Caragheru duvaj ga slino,Zato te je Drogba vozao ko slinu,a gdje Rooney,Henry,Anelka,Tevez Aguero,i ti i Van Dijk prosjecni stoperi,Vidic je Hall of Fame za vas.!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi