Dijeli se snimak iz 2011. kao "dokaz" u velikoj raspravi ko je bolji - Vidić ili Van Dijk?

Mišljenja su podijeljena

Dijeli se snimak iz 2011. kao "dokaz" u velikoj raspravi ko je bolji - Vidić ili Van Dijk?

E. Škorić

U posljednje vrijeme vodi se internet rasprava o tome ko je najbolji štoper u historiji engleske Premier lige, a navijači Liverpoola uvjeravaju da je Virgil van Dijk ispred Nemanje Vidića.

Liverpool je u užasnoj formi, samim tim i Van Dijk, no nekadašnji štoper Redsa Jamie Carragher smatra da je Nizozemac bolji čak i od Vidića, koji je svojevremeno sa Riom Ferdinandom u Manchester Unitedu činio najbolji odbrambeni tandem na svijetu.

"Van Dijk je daleko bolji od Vidića koji je bio vrhunski štoper, ali zaboravljate kakve je on imao predstave protiv Torresa? Rio i JT (John Terry) su imali također loših sezona u karijerama kao i svi ostali nogometaši. Van Dijk ima sada jednu lošu sezonu. Ne postoji štoper u historiji Premiershipa koji je imao takav utjecaj na jedan tim kao Van Dijk u Liverpoolu", poručio je Carragher.

Carragher je šokirao mnoge tvrdnjom da je Van Dijk daleko bolji od Vidića, a to su mu dali do znanja u komentarima ispod te objave.

Momčad Jurgena Kloppa uspjela je sačuvati mrežu samo jednom u posljednjih pet utakmica, ali nizozemska zvijezda nije bila u toj utakmici protiv Chelseaja u kojoj su mreže mirovale.

Nakon Carragherovih riječi, koje su uslijedile netom nakon što je Liverpool odigrao u derbiju 2:2 sa Arsenalom u nedjelju, navijači su počeli da kače na internet snimak sa utakmice iz 2011. godine između Manchester Uniteda i West Hama.

Oglasi

Na snimci se vidi kako se tada 29-godišnji Vidić bori da ukroti napadača Čekićara, Carltonea Colea, koji natjera Srbina da ga na kraju faulira i napravi penal.

Sekvenca je kružila društvenim mrežama, a mnogi fanovi spominjali su je kao dokaz za Carragherovu tvrdnju da je "Van Dijk miljama bolji" od bivšeg defanzivca Crvenih vragova.
Jedan je tviteraš čak sugerisao da Cole zbog isječka "izgleda kao Ronaldinho", što je velika pohvala s obzirom na to da je bivši napadač često kritikovan zbog kontrole nad loptom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugi su, međutim, skočili u Vidićevu odbranu, objavljujući isječke Van Dijka u njegovim 'najboljim' godinama kako griješi pod pritiskom.

Vidić je proglašen najboljim igračem Premier lige u sezoni 2010/11, te je osvojio četiri naslova prvaka Engleske. Što se Colea tiče, on je igrao za Chelsea i West Ham, ali njegov uspjeh u Premier ligi ne može da se mjeri s uspjehom Vidića i bio je tek rezervna opcija u svojim klubovima, ali na momente je znao da "eksplodira" i da najbolje štopere prolazi bez problema.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Samo treba pregledati video Torres vs Vidic i sve vam je jasno. Pravio magarca od njega..
0 1
Adrian
Vidić stoperčina bio.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi