Već je doživio tri poraza

Lampard od povratka u Chelsea ima čudne metode i očito je da ne funkcionišu

Eldar Ganibegović

Frank Lampard već je treći trener Chelseaja ove sezone. Tu je kao privremeno rješenje, a metode koje koristi očito da mu ne donose rezultate jer je već upisao tri poraza.

Chelsea je ovu za njih užasnu sezonu počeo s Thomasom Tuchelom na klupi. Nijemac je vrlo brzo dobio otkaz i to nakon poraza u Zagrebu od Dinama u grupnoj fazi Lige prvaka.

Na njegovo mjesto je iz Brightona stigao Graham Potter. Ni on se nije proslavio i nakon samo sedam mjeseci napustio je londonski klub.

Do kraja sezone ekipu će voditi legenda ovog kluba, Frank Lampard. Međutim, Englez nije uspio da bude pozitivan šok u svlačionici i tim je s njim na čelu već upisao tri poraza.

Od povratka Franka Lamparda, Chelsea je poražen od Wolvesa, Real Madrida i Brightona, a engleski mediji sada pišu o zanimljivim metodama koje koristi 44-godišnjak.

Konkretno, engleski stručnjak ne radi toliko na taktici i tehnici, koliko želi da dobro upozna svoje igrače, pa je odabrao da satima razgovara sa ekipom, ali i sa svakim pojedinim fudbalerom, piše The Athletic.

Najvjerovatnije je Frank Lampard zatekao igrače Chelseaja u lošem raspoloženju i pokušao da im vrati zadovoljstvo igranja fudbala.

Ipak, izgleda da njegov recept do sada nije uspio, a naredni duel je do sada možda i najteži u sezoni i svakako da je može preokrenuti.

U London za dva dana dolazi Real Madrid. Kraljevski klub je u prvoj utakmici četvrtfinala slavio s 2:0 i bit će jako teško Chelseaju da se plasira u polufinale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako nekim slučajem Plavci to uspiju, mogla bi to svakako biti prekretnica sezone jer jer bi do kraja sezone sve kapacitete mogli usmjeri na to da osvoje Ligu prvaka i spase sezonu.

Samo na taj način će Chelsea i igrati Ligu prvaka naredne sezone, jer je u Premier ligi 11. i nema šanse da se domogne mjesta koje vode u elitno klupsko natjecanje. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.