Klopp ih je jučer otpisao 13, a na ljeto bi na Anfield mogla čak tri igrača Chelseaja!

Liverpool želi imati više Engleza

Klopp ih je jučer otpisao 13, a na ljeto bi na Anfield mogla čak tri igrača Chelseaja!

E. Ganibegović

Jučer se u medijima u Velikoj Britaniji pojavila vijest kako je Jurgen Klopp prekrižio čak 13 fudbalera te će oni moći na ljeto potražiti novi klub. Danas s Otoka dolazi vijest kako klub s Anfielda želi dovesti čak tri igrača Chelseaja.

Liverpool igra očajnu sezonu. Ligu prvaka napustili su u osmini finala gdje ih je izbacio Real Madrid, klub koji ih je savladao i u prošlosezonskom finalu u Parizu.

Situacija nije za pohvaliti niti u Engleskoj. Daleko od toga. Redsi su trenutno na osmoj poziciji u Premiershipu s 44 boda, po 12 manje od Newcastlea i Manchester Uniteda koji su treći i četvrti i pravo  čudo će ima trebati da stignu jedan od ova dva tima i plasiraju se u Ligu prvaka.

Jurgen Klopp, njemački stručnjak na klupi Redsa, razočaran je partijama svojih fudbalera ove sezone, te je spreman odreći se čak njih 13, a engleski mediji objavili su i njihova imena.

Izuzetak na listi je Roberto Firmino. Brazilac je već ranije najavio da će nakon ove sezone napustiti klub, a preostalih 12 igrača kojih se Liverpool spreman odreći su:

Joel Matip, Joe Gomez, Konstantinos Tsimikas, Caoimhin Kelleher, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Nathaniel Phillips, Rhys Williams, Sepp van der Berg, Adrian i Arthur Melo.

Oglasi

Mediji u Velikoj Britaniji danas su objavili kako Liverpool želi da ima više engleskih igrača u svojim redovima, a oko su bacili na čak tri igrača Chelseaja, koji također ima sezonu za zaborav.

Prvi na toj listi je 24-godišnji Mason Mount čija je vrijednost procijenjena na 65 miliona eura. Liverpool bi ovog veznjaka mogao dobiti vjerovatno i za manje novca, jer ulazi u posljednju godinu ugovora s Plavcima. 

Slijedi defanzivac Levi Colwill. Ovaj 20-godišnjak je na posudbi iz Chelseaja u Brighton, u kojem je očigledno skrenuo pažnju na sebe čim ga želi bivši prvak Evrope i Engleske. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredni na listi je još jedan fudbaler koji je tek ušao u treću deceniju života. U pitanju je 23-godišnji veznjak Conor Gallagher koji ove sezone ima 36 nastupa za Chelsea, te po jedan gol i asistenciju. 

Ostaje da se vidi da li će Liverpool uspjeti dovesti sva tri navedena fudbalera. Ono što je jasno je da je timu promjena potrebna kako bi se vratio na svoj prepoznatljivi nivo. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi