Remi na Allianz Areni

Bayern nije mogao protiv Manchester Cityja i Upamecana: Građani u polufinalu Lige prvaka!

Endin Čaušević

Manchester City remizirao je večeras sa 1:1 na Allianz Areni protiv Bayerna u revanšu četvrtfinala Lige prvaka i plasirao se u polufinale ovog takmičenja s ukupnom pobjedom od 4:1. Bavarci nisu mogli napraviti čudo u revanšu, ali jednostavno nisu mogli protiv takve ekipe Cityja, ali i Dayota Upamecana koji je bio kriminalan u ovom dvomeču.

Bayern je u prvom meču na Etihadu prošle sedmice poražen sa 3:0, ali su domaći vjerovali da mogu napraviti čudo u revanšu i proći dalje. Bavarci su dosta furiozno ušli u meč, ali čudo koje su čekali na kraju se nije desilo.

Domaći su od prve minute krenuli veoma ofanzivno i bilo je jasno da što prije žele dati gol. Bayern je u prvim minutama prijetio preko Comana u nekoliko navrata, ali gola za domaće nije bilo.

Veliku šansu Bayern je imao u 17. minuti preko Sanea koji je pokušao iz odlične situacije, no lopta je završila pored gola.

Samo minutu kasnije totalno indisponirani u ovom dvomeču Dayot Upamecano ruši Haalanda i Turpin mu pokazuje crveni karton, ali Francuza su spasili iz VAR sobe jer je Norvežanin prije toga bio u ofsajdu.

Bayern ponovo prijeti u 21. minuti preko Sanea. Sjajno je izveo slobodan udarac i odlično šutirao, ali Ederson uspio da zaustavi njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije glavom nakon kornera pokušava i Choupo-Moting koji šalje loptu pored gola.

U 35. minuti Upamecano ponovo u centru pažnje. Francuz je skrivio penal, a odgovornost s bijele tačke preuzima Erling Haaland kojeg je Leon Goretzka uspio da omete svojim provokacijama, te Norvežanin očajno izvodi penal i puca preko gola.

Bayern je do gola mogao i u prvoj minuti sudijske nadoknade. Zlatnu šansu imao je Choupo-Moting koji je šutirao, ali jedan igrač Cityja to blokira. Već u narednoj akciji u prilici je bio Coman čiji udarac sjajno brani Ederson.

Domaći su krenuli s napadima i na samom startu drugog dijela. Prijetili su i napadali, ali rješenja za odbranu Cityja nisu imali.

Kazna za sve te promašaje stigla je u 57. minuti kada je City došao do prednosti. Haaland je krenuo sam na Upamecana koji se okliznuo i pao pored Norvežanina, a on rutinskim udarcem matira Sommera za 1:0 i veliko slavlje navijača gostiju.

Već tada je bilo jasno da je City skoro riješio pitanje pobjednika u ovom dvomeču jer je vodio s ukupnih 4:0. No, Bayern nije odustajao do samog kraja i domaći su uspjeli da dođu barem do utješnog gola.

Naime, Bavarci su u finišu došli do penala, a gol za konačnih 1:1 u ovom susretu s bijele tačke postigao je Joshua Kimmich.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City je na kraju u dvomeču slavio s ukupnih 4:1 i zasluženo se plasirao u polufinale gdje ih sada očekuje okršaj protiv Real Madrida.

Što se tiče drugog polufinalnog para tu ćemo gledati okršaj gradskih rivala Intera i Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.