Navijači Bayerna večerašnjim transparentom su rekli sve što su imali Salihamidžiću i Kahnu
Rukovodioce Bayerna na tribinama je sačekala jasna poruka od jednog dijela navijača minhenskog kluba (Foto: Screenshot)

Jasna poruka

Navijači Bayerna večerašnjim transparentom su rekli sve što su imali Salihamidžiću i Kahnu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern odavno nije bio u krizi kakva trenutno potresa njemačkog velikana. Dosta je problema unutar tima, a na udaru navijača su rukovodioci kluba Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić. Navijači su nezadovoljni njihovim radom i to su na večerašnjoj utakmici protiv Manchester Cityja pokazali transparentom.

Bayern je u popriličnoj rezultatskoj krizi u posljednje vrijeme. Bavarci su odlučili smijeniti trenera, umjesto Juliana Nagelsmanna došao je Thomas Tuchel, ali ni to nije promijenilo negativnu atmosferu unutar ekipe.

Njemački prvak je u proteklom periodu bio u centru pažnje zbog tuče Sadija Manea i Leroya Sanea, a očigledno je da određeni navijači imaju šta reći rukovodstvu kluba.

Tako se večeras na tribinama Allianz Arene pojavio transparent posvećen Oliveru Kahnu i Hasanu Salihamidžiću. Na njemu stoji poruka:

"Brazzo + Kahn. Heroji prošlih godina - gubitnici današnjice", poruka je određenog dijela navijača Bayerna.

Oliver Kahn je trenutno direktor Bayerna. On je kao golmanska legenda s klubom osvojio sve što je mogao i u periodu od 1994. do 2008. godine je nastupio 632 puta za Bavarce.

Oglasi

S druge strane Hasan Salihamidžić je u klub stigao 1998. godine. Igrao je do 2007. godine i postigao je 48 golova u 365 nastupa.

Bayern se nalazi pred ispadanjem iz Lige prvaka. Nakon prvih 45 minuta večerašnje utakmice rezultat je 0:0, ali su Bavarci u zaostatku od čak 3:0 iz prve utakmice s Etihada.

Teško je očekivati bilo kakvo čudo u Minhenu. Navijači su svjesni da će se klub oprostiti od trofeja Lige prvaka, a vidjet ćemo hoće li na kraju uzeti bilo šta ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je nedavno eliminisan iz DFB Kupa, u prvenstvu su za sada vodeći tim s dva boda više u odnosu na Borussiju iz Dortmunda, no kako igraju i ovaj trofej je pod velikim upitnikom.

Izostanak trofeja bio bi istinska katastrofa za velikana iz Minhena koji je prije početka sezone tražio trofeje u svim takmičenjima u kojima je nastupio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Reko je njima erling halaand hahahha
1 0
Convicts
Letis braco i ti ubrzo letis djaba sto djeci dajes svabska imena,zavuce ti ga zuti kan oci ce ti ispast.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi