Trener Bayerna se u 63. minuti meča protiv Manchester Cityja odlučio uvesti Manea u igru umjesto čovjeka kojeg je udario prošle sedmice Leroya Sanea (Foto: Screenshot)

Među njima je sve u redu

Ovo samo može hladnokrvni Tuchel: Cijeli svijet je večeras mogao vidjeti Manea i Sanea u istom kadru

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern eliminsan je iz Lige prvaka. Bavarci su večeras na svom terenu remizirali s Manchester Cityjem 1:1 i na kraju su ukupnim rezultatom 4:1 eliminisani iz elitnog evropskog takmičenja. U ovoj utakmici se nakon skandala u prvoj utakmici na teren vratio Sadio Mane i ušao je u igru upravo umjesto čovjeka kojeg je udario u svlačionici Leroya Sanea.

Sadio Mane vratio se večeras u sastav Bayerna. Senegalac je odigrao pola sata u remiju Bayerna i Manchester Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka i uspio je izboriti penal kojeg je Joshua Kimmich pretvorio u konačnih 1:1.

Interesantno je svakako da je Mane u igru ušao umjesto Leroya Sanea. Igrala se 63. minuta susreta kada je hladnokrvni trener Bayerna Thomas Tuchel odlučio napraviti ovu izmjenu i čitav svijet je mogao vidjeti ovu dvojicu fudbalera u istom kadru.

Sane i Mane su se već izmirili kao pravi profesionalci. Pozdravili su se tokom izmjene, a Senegalac je potom iznudio penal kojim je Bayern došao do izjednačenja rezultata na 1:1.

Podsjetimo, u prvoj utakmici odigranoj prošle sedmice Sadio Mane je u svlačionici udario Sanea i rasjekao mu je usnu.

Klub je potom reagovao i suspendovao je senegalskog napadača za meč protiv Hoffenheima, no već večeras je dobio šansu da nastupi.

Također, Mane je kažnjen i sa pola miliona eura novčane kazne, što je najveća kazna u historiji bavarskog kluba.

Kao da je večeras na prepunoj Allianz Areni i pred milionima gledalaca pored TV ekrana Thomas Tuchel želio pokazati da je među fudbalerima Bayerna sve u najboljem redu, pa se odlučio baš na ovu izmjenu i javni pozdrav između ovih fudbalera.

Leroy Sane je ove sezone ostvario učinak od 13 golova i osam asistencija u dresu Bayerna, dok Mane ima učinak od 11 pogodaka i pet asistencija.

Treba međutim istaći da je senegalski fudbaler imao i probleme s povredom koji su mu onemogućili da igra fudbal onako kako zna i nije ni blizu nivoa na kojem je igrao u Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve je više priča i da će mu ovo biti prva i posljednja sezona u dresu bavarskog velikana. Navodno on nije po ukusu Thomasa Tuchela koji umjesto njega želi dovesti klasičnog napadača.

Hoće li se na kraju Mane samo godinu dana zadržati u Bayernu znat ćemo u narednih nekoliko mjeseci.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.