Bayern nije mogao protiv Manchester Cityja i Upamecana: Građani u polufinalu Lige prvaka!

Remi na Allianz Areni

Bayern nije mogao protiv Manchester Cityja i Upamecana: Građani u polufinalu Lige prvaka!

Endin Čaušević

Manchester City remizirao je večeras sa 1:1 na Allianz Areni protiv Bayerna u revanšu četvrtfinala Lige prvaka i plasirao se u polufinale ovog takmičenja s ukupnom pobjedom od 4:1. Bavarci nisu mogli napraviti čudo u revanšu, ali jednostavno nisu mogli protiv takve ekipe Cityja, ali i Dayota Upamecana koji je bio kriminalan u ovom dvomeču.

Bayern je u prvom meču na Etihadu prošle sedmice poražen sa 3:0, ali su domaći vjerovali da mogu napraviti čudo u revanšu i proći dalje. Bavarci su dosta furiozno ušli u meč, ali čudo koje su čekali na kraju se nije desilo.

Domaći su od prve minute krenuli veoma ofanzivno i bilo je jasno da što prije žele dati gol. Bayern je u prvim minutama prijetio preko Comana u nekoliko navrata, ali gola za domaće nije bilo.

Veliku šansu Bayern je imao u 17. minuti preko Sanea koji je pokušao iz odlične situacije, no lopta je završila pored gola.

Samo minutu kasnije totalno indisponirani u ovom dvomeču Dayot Upamecano ruši Haalanda i Turpin mu pokazuje crveni karton, ali Francuza su spasili iz VAR sobe jer je Norvežanin prije toga bio u ofsajdu.

Bayern ponovo prijeti u 21. minuti preko Sanea. Sjajno je izveo slobodan udarac i odlično šutirao, ali Ederson uspio da zaustavi njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije glavom nakon kornera pokušava i Choupo-Moting koji šalje loptu pored gola.

Oglasi

U 35. minuti Upamecano ponovo u centru pažnje. Francuz je skrivio penal, a odgovornost s bijele tačke preuzima Erling Haaland kojeg je Leon Goretzka uspio da omete svojim provokacijama, te Norvežanin očajno izvodi penal i puca preko gola.

Bayern je do gola mogao i u prvoj minuti sudijske nadoknade. Zlatnu šansu imao je Choupo-Moting koji je šutirao, ali jedan igrač Cityja to blokira. Već u narednoj akciji u prilici je bio Coman čiji udarac sjajno brani Ederson.

Domaći su krenuli s napadima i na samom startu drugog dijela. Prijetili su i napadali, ali rješenja za odbranu Cityja nisu imali.

Kazna za sve te promašaje stigla je u 57. minuti kada je City došao do prednosti. Haaland je krenuo sam na Upamecana koji se okliznuo i pao pored Norvežanina, a on rutinskim udarcem matira Sommera za 1:0 i veliko slavlje navijača gostiju.

Već tada je bilo jasno da je City skoro riješio pitanje pobjednika u ovom dvomeču jer je vodio s ukupnih 4:0. No, Bayern nije odustajao do samog kraja i domaći su uspjeli da dođu barem do utješnog gola.

Naime, Bavarci su u finišu došli do penala, a gol za konačnih 1:1 u ovom susretu s bijele tačke postigao je Joshua Kimmich.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City je na kraju u dvomeču slavio s ukupnih 4:1 i zasluženo se plasirao u polufinale gdje ih sada očekuje okršaj protiv Real Madrida.

Što se tiče drugog polufinalnog para tu ćemo gledati okršaj gradskih rivala Intera i Milana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Čak ni Cocalić nebi bio ovoliki kloc ko Upamekano.
3 0
krems_krems12
Naslov je sve rekao. U dvije utakmice Bayern je bio na momente i bolji od Citya, ali jednostavno kardinalne greske prvo uprave kluba, a onda i Upamecana kumovali su ispadanjem. City ovakvom igrom nema sta da trazi protiv Reala.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi