Luda utakmica u Londonu

Laže ko kaže da je Arsenal normalna ekipa: U 87. minuti je bilo 1:3, a onda...

Eldar Ganibegović

Arsenalu titula klizi iz ruku. Večeras su imali sjajnu šansu za izlazak iz mini krize, ali su samo još dublje propali u ambis vezujući treći remi. Na Emiratesu je zamalo slavio fenjeraš i sada Manchester City ima sve u svojim rukama kada je bitka za titulu u pitanju.

U okviru 32. kola engleske Premier lige Arsenal je na svom terenu dočekao Southampton i u ludoj utakmici je izvukao bod, bilo je 3:3. Velika je pobjeda za goste ispuštena u borbi za ostanak u ligi, dok je za domaćina ovo novi veliki udarac u borbi za titulu koja im polako izmiče.

Već nakon prve minute gosti su imali prednost od 0:1, a pogodak je postigao Alcaraz. Pogodak koji će na dušu golmanu Ramsdaleu.

Stigla je lopta do golmana Arsenala koji pravi nevjerovatan kiks. Dodao je loptu direktno u noge Alcarazu koji pogađa za prednost gostiju. Gol pogledajte klikom OVDJE

Novi muk na Emiratima u 14. minuti. Alcaraz je ovaj put bio u ulozi asistenta, a domaće navijače razočarao je Theo Walcott, bivši fudbaler ovog kluba i već je 0:2. Walcott nije slavio ovaj pogodak, koji možete pogledati OVDJE.

Nadu domaćoj ekipi je u 20. minuti sjajnim golom vratio Martinelli, da bi šest minuda kasnije Alcaraz imao šansu da postigne gol za 1:3, no Ramsdale se odbranom koliko toliko iskupio za grešku iz prve minute.

Utihnuli su domaći navijači opet u 66. minuti. Izveden je korner, Bella-Kotchap prebacuje do Ćaleta-Cara koji pogađa za 1:3.

Bilo je 1:3 sve do 87. minute, a onda su se Topnici probudili. Preko Odegaarda je Arsenal  smanjio na 2:3 u 88. minuti, a uzbuđenja onda tek kreću.

Dvije minute kasnije Bukayo Saka pogađa za 3:3, da bi u trećoj minuti sudijske nadoknade Arsenal zamalo stigao do potpunog preokreta kada je Trossard pogodio prečku. 

U petoj minuti nadoknade Jesus pada i traži penal, no nije ga dobio. Nelson je nakon toga šutirao, ali gostujući igrač blokira i lopta odlazi u korner iz kojeg nije napravljeno ništa. 

Nakon ove utakmice Arsenal ostaje prvi sa 75 bodova, pet više, ali i dvije utakmice više od Manchester Cityja koji sada ima sve u svojim rukama.

Southampton se ipak nije pomakao sa posljednjeg i sada ima 25 bodova, dva manje od Evertona koji je prvi iznad zone ispadanja, ali i utakmicu više. 

U narednom kolu Arsenal ide na utakmicu koja može odrediti prvaka, ekipi Manchester Cityja, dok će Southampton na svom terenu ugostiti Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier league, 32. kolo:

Arsenal - Southampton 3:3 (Martinelli 20', Odegaard 88', Saka 90'; Alcaraz 1', Walcott 14', Ćaleta-Car 66')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.