Emirates utihunuo nakon 30 sekundi: Gasi li se san Arsenala o tituli?

Southampton poveo nakon velike greške domaćih

Emirates utihunuo nakon 30 sekundi: Gasi li se san Arsenala o tituli?

Eldar Ganibegović

Na iznaneđenje fudbalske javnosti, Arsenal se ove sezone umiješao u borbu za titulu prvaka Engleske, no čini se da posustaje pred sami kraj. Večeras je Emirates utihnuno nakon nepunih 30 sekundi, a ponovo u 14. minuti. 

U okviru 32. kola engleske Premier lige na Emiratesu se sastaju Arsenal i Southampton, a meč po Topnike krenuo je na najgori mogući način.

Već nakon prve minute gosti imaju prednost od 0:1, a pogodak je postigao Alcaraz. Pogodak koji će na dušu golmanu Ramsdaleu.

Stigla je lopta do golmana Arsenala koji pravi nevjerovatan kiks. Dodao je loptu direktno u noge Alcarazu koji pogađa za prednost gostiju. Gol pogledajte klikom OVDJE

Ovakve greške se jednostavno ne smiju dešavati ekipi koja se bori za titulu. Topnici su večeras pod imperativom pobjede i vidjet ćemo šta mogu napraviti do kraja.

Novi muk na Emiratima u 14. minuti. Alcaraz je ovaj put bio u ulozi asistenta, a domaće navijače razočarao je Theo Walcott, bivši fudbaler ovog kluba i već je 0:2. Walcott nije slavio ovaj pogodak, koji možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Ako gosti stignu do pobjede, Arsenal će ostati na prvom mjestu sa 74 poena, ali će imati dvije utakmice manje od Manchester Cityja koji ima 70 i sve će onda biti u rukama Građana.

Upravo će Manchester City biti naredni protivnik Arsenala i to za pet dana na Etihadu, te bi ta utakmica mogla biti jedna od ključnih kada je u pitanju bitka za Evropu.

Svoju računicu u ovoj utakmici itekako ima i Southampton. Ovaj meč dočekali su kao posljednji tim na tabeli, a sada na tabeli uživo imaju 26 bodova na 19. mjestu, bod manje od Evertona koji je prvi iznad crte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svakako da bi bilo veliko iznenađenje da posljednji tim savlada u gostima prvoplasirani, no to je sada mnogo realnije nego pobjeda Arsenala koji je meč dočekao kao veliki favorit.

Podsjetimo, Arsenal je remijima protiv Liverpoola i West Hama prosuo četiri boda u posljednja dva kola, a večeras je na pragu da prospe još tri, dok Manchester City to nemilosrdno kažnjava. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Sa ovom pastetom argetom (artetom) mogu samo i sanjati titulu,dobar fudbaler bio al los trener do bola
2 1
DOKTOR_GAZ_
Moraju se fokusirati, ako zele da POSTANU TIM koji je bio NAJDUZE NA 1 MJESTU, a NIJE OSVOJIO PRVENSTVO...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi