Srećom, izašao je na nogama

Nije za one sa slabim želucem: Pad igrača Southamptona na Emiratesu izgledao je stravično

Eldar Ganibegović

Southampton je večeras ispustio pobjedu na Emiratesu protiv Arsenala, a krajem prvog poluvremena ove utakmice viđen je jedan momenat koji definitivno nije ugodan za one sa slabim želucem.

Southampton je večeras u 32. kolu Premier lige osvojio bod ili bolje rečeno izgubio dva na gostovanju kod Arsenala odigravši 3:3.

Gosti su vodili tokom cijele utakmice, ali se na kraju moraju zadovoljiti samo bodom i ostaju na posljednjem mjestu u Premier ligi.

Alcaraz je doveo Southampton u vodstvo već u prvoj minuti, da bi 13. minuta kasnije na 0:2 povisio Walcott. Marinelli pogađa za 1:2 u 20. i s tim rezultatom se odlazi na odmor.

U 66. minuti Ćaleta-Car je povisio na 1:3, da bi se Arsenal probudio u 88. i 90. minuti kada Odegaard i Saka donose 3:3, da bi Arsenal u nadoknadi imao i prečku preko Trossarda.

Osim ispuštena dva boda, Southampton može da žali i zbog povrede Jana Bednareka u 41. minuti. Umjesto njega ušao je strijelac trećeg gola, Ćaleta-Car.

Njegov pad izgledao je zaista užasno nakon sudara s Martinellijem, ali je protestvovao treneru i medicinskom timu nakon što je odlučeno da će van terena.

Gary Neville, koji je u ulozi komentatora, pohvalio je odluku meidinskog tima Southamptona koji su ga spriječili da se vrati u igru.

Jasno je da je struka ta koja treba procijeniti situaciju u momentu, te ostaje da se vidi da li će Poljak morati pauzirati uprkos tome što se u prvi mah osjećao dobro. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ove utakmice Arsenal ostaje prvi sa 75 bodova, pet više, ali i dvije utakmice više od Manchester Cityja koji sada ima sve u svojim rukama.

Southampton se ipak nije pomakao sa posljednjeg i sada ima 25 bodova, dva manje od Evertona koji je prvi iznad zone ispadanja, ali i utakmicu više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.