Laže ko kaže da je Arsenal normalna ekipa: U 87. minuti je bilo 1:3, a onda...

Luda utakmica u Londonu

Laže ko kaže da je Arsenal normalna ekipa: U 87. minuti je bilo 1:3, a onda...

Eldar Ganibegović

Arsenalu titula klizi iz ruku. Večeras su imali sjajnu šansu za izlazak iz mini krize, ali su samo još dublje propali u ambis vezujući treći remi. Na Emiratesu je zamalo slavio fenjeraš i sada Manchester City ima sve u svojim rukama kada je bitka za titulu u pitanju.

U okviru 32. kola engleske Premier lige Arsenal je na svom terenu dočekao Southampton i u ludoj utakmici je izvukao bod, bilo je 3:3. Velika je pobjeda za goste ispuštena u borbi za ostanak u ligi, dok je za domaćina ovo novi veliki udarac u borbi za titulu koja im polako izmiče.

Već nakon prve minute gosti su imali prednost od 0:1, a pogodak je postigao Alcaraz. Pogodak koji će na dušu golmanu Ramsdaleu.

Stigla je lopta do golmana Arsenala koji pravi nevjerovatan kiks. Dodao je loptu direktno u noge Alcarazu koji pogađa za prednost gostiju. Gol pogledajte klikom OVDJE

Novi muk na Emiratima u 14. minuti. Alcaraz je ovaj put bio u ulozi asistenta, a domaće navijače razočarao je Theo Walcott, bivši fudbaler ovog kluba i već je 0:2. Walcott nije slavio ovaj pogodak, koji možete pogledati OVDJE.

Nadu domaćoj ekipi je u 20. minuti sjajnim golom vratio Martinelli, da bi šest minuda kasnije Alcaraz imao šansu da postigne gol za 1:3, no Ramsdale se odbranom koliko toliko iskupio za grešku iz prve minute.

Oglasi

Utihnuli su domaći navijači opet u 66. minuti. Izveden je korner, Bella-Kotchap prebacuje do Ćaleta-Cara koji pogađa za 1:3.

Bilo je 1:3 sve do 87. minute, a onda su se Topnici probudili. Preko Odegaarda je Arsenal  smanjio na 2:3 u 88. minuti, a uzbuđenja onda tek kreću.

Dvije minute kasnije Bukayo Saka pogađa za 3:3, da bi u trećoj minuti sudijske nadoknade Arsenal zamalo stigao do potpunog preokreta kada je Trossard pogodio prečku. 

U petoj minuti nadoknade Jesus pada i traži penal, no nije ga dobio. Nelson je nakon toga šutirao, ali gostujući igrač blokira i lopta odlazi u korner iz kojeg nije napravljeno ništa. 

Nakon ove utakmice Arsenal ostaje prvi sa 75 bodova, pet više, ali i dvije utakmice više od Manchester Cityja koji sada ima sve u svojim rukama.

Southampton se ipak nije pomakao sa posljednjeg i sada ima 25 bodova, dva manje od Evertona koji je prvi iznad zone ispadanja, ali i utakmicu više. 

U narednom kolu Arsenal ide na utakmicu koja može odrediti prvaka, ekipi Manchester Cityja, dok će Southampton na svom terenu ugostiti Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier league, 32. kolo:

Arsenal - Southampton 3:3 (Martinelli 20', Odegaard 88', Saka 90'; Alcaraz 1', Walcott 14', Ćaleta-Car 66')

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Nisam navijač Arsenala ali ovaj gUzija je opasno bolestan tip. Došao je na forum samo zbog Arsenala. OK, shvatam da svi mi imamo neke klubove koje antipatišemo, ali ko od nas ovdje još smara druge sa hiljadama komentara o klubu kojeg ne voli? Pa pravi fudbalski fanovi i zaljubljenici imaju svoj omiljeni klub i komentarišu zbivanja oko svog kluba. Ali kao što rekoh, gUzija nije nikakav fan nego psihički bolesnih.
7 0
DamirS
Ma i da su dobili teško bi do titule došli. Pretežak raspored imaju. A s obzirom na mladu ekipu i ne toliko visoka očekivanja prije sezone i 2. mjesto je uspjeh za Arsenal.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti