Žali što tada nije ostao na Etihadu

Morao se vagati svaki dan, Guardiola se izderao na njega, a onda je shvatio šta mu se sprema

Endin Čaušević

Samir Nasri važio je svojevremeno za jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi i imao je odličnu karijeru igrajući za Arsenal i Manchester City, ali je potom sve krenulo nizbrdo zbog čega je sa svega 32 godine završio karijeru. Pričao je o vremenu u Cityju i kratkoj saradnji s Pepom Guardiolom, te trenutku sa Špancem kada je shvatio da je njegovo vrijeme na Etihadu završeno.

Nasri je bio velika nada francuskog fudbala jer je još kao tinejdžer oduševljavao igrama u dresu Marseillea, a potom je na ljeto 2008. godine za 16 miliona eura prešao u Arsenal u kojem je igrao tri odlične sezone.

Na ljeto 2011. godine Nasri je razočarao navijače Arsenala odlukom da napusti Emirates i pređe u redove Manchester Cityja koji je za njegov dolazak izdvojio 30 miliona eura.

Nasri je imao neke blistave trenutke u Cityju, ali nije uspio da dostigne nivo na kojem je bio u Arsenalu. To su uveliko otežale i učestale povrede koje je imao, a kada je Pep Guardiola preuzeo trenersku poziciju u tom klubu postalo je veoma brzo jasno da za Nasrija tu više nema mjesta.

Ovaj 35-godišnjak trenutno u Francuskoj radi kao stručni komentator na mnogim televizijama, a prije nekoliko dana za L'Equipe je govorio o vremenu kada je Guardiola došao u Manchester City i kratkoj saradnji koju je imao sa španskim stručnjakom.

Nasri je s Guardiolom u predsezoni sarađivao tek nekoliko sedmica prije nego što je otšao u Sevillu, a sada je otkrio šta je bilo presudno zbog čega je španski stručnjak odlučio da mu on više nije potreban.

No, nekadašnji reprezentativac Francuske ne krije da je razočaran i da žali što nije imao priliku da s Guardiolom duže sarađuje jer bi njegova karijera sigurno otišla u drugom pravcu da je tog ljeta ostao na Etihadu.

"Naravno da se pitam kako bih igrao u ekipi koju vodi Pep i šta bi on izvukao iz mene. On je najbolji trener na svijetu i siguran sam da bi i iz mene izvukao ono najbolje da sam ostao u Cityju, ali nažalost to se nije desilo", rekao je Nasri i nastavio.

"Imali smo nekoliko rasprava tog ljeta iako smo kratko sarađivali. Bio je razočaran što imam višak kilograma i to mi je stalno govorio. On je arogantan, ali arogantan na dobar način. Zna da je najbolji trener na svijetu i svima to da do znanja. Iz tebe izvlači maksimum i ako to ne možeš podnijeti nisi za njegovu ekipu. Prema meni je bio uvijek iskren i pošten iako tada to baš nisam tako shvatao".

"Sjećam se u predsezoni koliko je bio razočaran zbog moje kilaže. Morao sam se vagati svaki dan i on je jednom bio baš ljut i vikao je na mene jer ne mogu da smršam. Mislim da je tada i odlučio da me klub proda".

"Znam da sam mu govorio da se ne dere na mene jer nisam dijete. Možda sam se tada previše opustio tokom odmora, ali sam imao i tešku sezonu iza sebe u kojoj sam bio povrijeđen dosta često. Imao sam neke privatne probleme i sve to je utjecalo na mene. Kada sam mu sve to objasnio izvinio mi se, ali vidio sam da neće računati ozbiljno na mene. Nisam mogao nikako skinuti višak kilograma i to je njemu bio problem. Ubrzo sam otišao u Sevillu nakon toga".

Nasri je nakon odlaska u Sevillu totalno zapostavio fudbal i posvetio se noćnim izlascima. U Španiji je bio samo jednu sezonu na posudbi, a potom je otišao u Antalyaspor gdje je bio samo pola godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kasnije je igrao za West Ham i Anderlecht koji je napustio na ljeto 2020. godine i više nije mogao da nađe novi klub.

Nakon toga se maksimalno opustio i udebljao, a ubrzo nakon toga objavio je kraj karijere. Danas očito žali za nekim stvarima u životu i jasno mu je da nije baš donosio najbolje odluke u pojedinim momentima, ali kasno je da se kaje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti