Prvo je otjerao Cancela, a sada je Guardiola našao novu žrtvu: Na pomolu iznenađujući transfer!

Iskusni defanzivac napušta Etihad?

Prvo je otjerao Cancela, a sada je Guardiola našao novu žrtvu: Na pomolu iznenađujući transfer!

Endin Čaušević

Engleski mediji pišu da će Kyle Walker na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Manchester City jer je Pep Guardiola odlučio da mu je potrebniji neko mlađi i bolji na poziciji desnog beka. Walker proživljava istu situaciji kao nedavno Joao Cancelo, a postoji mogućnost da Englez na ljeto napravi dosta neočekivan transfer.

Cancelo je u samom finišu zimskog prelaznog roka neočekivano napustio Manchester City nakon što je bio jedan od najboljih igrača tog kluba. No, nakon Mundijala u Kataru izgubio je minutažu na Etihadu i otvoreno je Guardioli rekao da je nezadovoljan zbog toga.

Guardioli se nije svidjelo što je Cancelo javno pričao o tome, a na kraju je sve rezultiralo odlaskom Portugalca na posudbu u Bayern.

Međutim, engleski mediji pišu da Cancelo nije jedini koji proživljava takvu situaciju. Sada se na njegovom mjestu našao iskusni Kyle Walker koji prema svemu sudeći igra svoju posljednju sezonu u dresu Manchester Cityja.

I Walker je izgubio znatno minutažu ove sezone zbog čega je itekako nezadovoljan, ali čini se da je i sam svjestan da će to teško promijeniti i da je Guardiola već odlučio da je on višak u ekipi.

Mirror piše da će City prodati gotovo sigurno Walkera na kraju sezone i dovesti pojačanje na poziciji desnog beka.

Oglasi

Walker s Građanima ima ugovor do ljeta 2024. godine, a očekuje se da bi City od njegove prodaje mogao da zaradi oko 15 miliona eura. Sigurno je da interes za Walkera postoji, a Mirror piše da bi mogao da napravi poprilično neočekivan transfer.

Navodno, najveći interes za njega pokazao je Milan koji na ljeto želi dovesti desnog beka, a Walker im je prva želja na ljeto. Walker je svjestan da više nema status u Cityju kao nekada i da je odlazak s Etihada najizglednija opcija.

Prioritet Walkera bit će ostanak u Premiershipu, ali navodno nema ništa ni protiv odlaska u Milan što bi za njega bio novi i veliki izazov u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Walker je ove sezone za City odigrao 27 mečeva u svim takmičenjima i upisao je jednu asistenciju. Ovaj 32-godišnjak u City je stigao na ljeto 2017. godine iz Tottenhama za čak 53 miliona eura.

Pored Cityja i Tottenhama igrao je još za Sheffield United, Northampton, QPR i Aston Villu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti