Taj klub mu je sve dao, a on ih je u januaru užasno izdao: Nikome nije jasno zašto je Pep to uradio

Sve blokirao

Taj klub mu je sve dao, a on ih je u januaru užasno izdao: Nikome nije jasno zašto je Pep to uradio

Endin Čaušević

Joao Cancelo preko noći je doživio nevjerovatan pad u Manchester Cityju, a nakon svađe s Pepom Guardiolom bio je primoran u januaru da napusti klub. Portugalca su mnogi željeli dovesti na posudbu, a među zainteresovanim klubovima bila je i Barcelona, no niko ni slutio nije da će Kataloncima upravo Guardiola zabiti nož u leđa.

Cancelo je prethodnih sezona bio jedan od najboljih igrača Manchester Cityja i nedavno je nagrađen novim ugovorom zbog odličnih igara, ali se potom sve preko noći za Portugalca pretvorilo u noćnu moru.

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru portugalski fudbaler je izgubio minutažu u Manchester Cityju, a kada je to potrajalo odlučio je da se požali Guardioli zbog toga.

Međutim, španski trener nije baš bio oduševljen što se Cancelo žali i nakon svađe koju su imali odlučeno je da je najbolje da Portugalac već u zimskom roku napusti Etihad što je bilo totalno neočekivano.

Cancelo je na kraju završio u Bayernu koji će imati mogućnost da otkupi njegov ugovor za 70 miliona eura, no trenutno se ne čini da će Portugalac ostat na Allianz Areni i kako stvari stoje vratit će se na Etihad.

Pored Bayerna interes za Cancela u januaru je pokazala i Barcelona koja je bila spremna da ga dovede na posudbu i navodno između klubova je sve već bilo dogovoreno, ali onda se desila neočekivana situacija.

Oglasi

Katalonski Sport objavio je danas da je Guardiola reagovao kada je Barcelona dogovorila posudbu Cancela i odlučio je da to stopira. Sport piše da je on lično zaustavio Cancelov odlazak u Barcu što je zvuči nevjerovatno jer Guardiola s klubom u kojem se proslavio ima odličan odnos.

I pored svih finansijskih prepreka Barca je navodno uspjela da sve pripremi za dolazak Cancela i nikome nije bilo jasno zbog čega je Guardiola sve to blokirao.

Na kraju je Cancelo prešao u Bayern, ali kao što smo već naveli nije baš sigurno da će tamo i ostati. U slučaju povratka na Etihad na ljeto jasno je da će Cancelo ponovo završiti na transfer list, a navodno Barcelona od njega još nije odustala.

Katalonci su spremni i na ljeto da ponude Cityju posudbu za Cancela jer Xavi vjeruje da bi Portugalac bio sjajno pojačanje i konačno rješenje za poziciju desnog beka s kojom Barca muku muči već nekoliko sezona.

Također, nije prvi puta da je Guardiola spriječio transfer jednog igrača Cityja u Barcu. To je uradio i u januaru 2022. godine kada je Raheem Sterling bio na korak od prelaska u Barcelonu, ali je i tada Guardiola sve blokirao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je dao zeleno svjetlo da u Barcu pređe Ferran Torres za 55 miliona eura, no nije tajna da je Sterling bio prva želja Blaugrane.

Guardiola je najbolje igračke dane proveo u Barceloni, a i kao trener je debitovao u tom klubu i osvojio skoro sve što je mogao. Još uvijek ima odličan odnos s Kataloncima, ali nikome nije jasno zašto je odlučio da blokira dolazak Cancela na Camp Nou u januaru.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi