Ahmedhodžić i društvo razbijeni na Wembleyu: Mahrez srušio rekord star 65 godina za finale!

Poznat prvi finalista

Ahmedhodžić i društvo razbijeni na Wembleyu: Mahrez srušio rekord star 65 godina za finale!

E. Oštraković

Manchester City bio je veliki favorit u polufinalu FA kupa protiv Sheffield Uniteda, a na kraju su ostvarili sigurnu pobjedu od 3:0.

Sve tri gola postigao je Mahrez, te je tako postao prvi igrač nakon 65 godina kojem je to pošlo za rukom u ovom takmičenju.

Znali su igrači Sheffielda da ih čeka jako teška utakmica danas, ali su pokušali da iznenade dosta jaček protivnika.

Na kraju nisu uspjeli. Idržali su fudbaleri Sheffield Uniteda sve do 43. minute, a onda je dosuđen penal za Manchester City.

Odgovornost je preuzeo Mahrez i matirao je golmana Sheffielda, a tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu još dva gola danas sjajno Mahreza. Prvo je napravio fenomenalan solo prodor u 61. minuti i postigao gol za 2:0.

Pet minuta kasnije Grealish je asistirao, a Mahrez se ponovo našao na pravom mjestu i postigao je gol za 3:0, te postavio konačan rezultat.

Očekivano je bilo da Manchester City prođe u finale ovog takmičenja, a tamo će igrati protiv boljeg iz duela Manchester Uniteda i Brightona.

Jasno je da svi priželjkuju to finale dva tima iz Manchestera, ali zanimljivo bi bilo i ukoliko dalje prođe ekipa Brightona.

Manchester City već u srijedu ima novu veliku utakmicu kada na svom terenu dočekuju Arsenal sa kojim se bore za titulu u Premiershipu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi