Utakmice 33. kola Serije A

Kiks Rome u Monzi, domaći trijumf Lazija

E. Ganibegović

Kada su rimski timovi u pitanju, zadovoljniji urađenim u 33. kolu Serije A mogu biti navijači Lazija. Nebesko-plavi su osvojili tri boda, dok je Vučica kiksala na gostovanju u Monzi i odigrala 1:1.

Lazio je na Olimpicu dočekao Sassuolo i slavio pobjedu rezultatom 2:0. Već u sedmoj minuti su se domaći radovali kada je pogodio Immobile, no VAR je utvrdio da je bio ofsajd pa je on i poništen.

Samo sedam minuta kasnije lopta u mrežu gostiju, no ovaj put je sve bilo čisto. Antonio je asistirao za Felipea Andersona koji pogađa za 1:0. Konačan rezultat je u nadoknadi postavio Toma Bašić.

S ovom pobjedom Lazio je opet drugi na tabeli sa 64 boda, bodom više od Juventusa. Napoli je nedostižan na vrhu s 15 bodova više i utakmicom manje. Lazio u narednom kolu gostuje kod Milana.

Što se Rome tiče, tim Josea Mourinha je na gostovanje u Monzu otišao kao favarit, ali je odigrao samo 1:1, te tako napravio korak nazad u brobi za Ligu prvaka.

Povela je Vučica preko El Shaarawyja u 24. minuti utakmice, no 15 minuta nakon toga Monza dolazi do izjednačenja preko Caldirole i do kraja se rezultat nije mijenjao. Roma je ovu utakmicu završila s 10 igrača jer je u nadoknadi Zeki Celik dobio dva žuta kartona. 

U posljednjih 17 utakmica igrao je samo minut, a večeras je Benjamin Tahirović od Josea Mourinha dobio šansu u 84. minuti umjesto Edoarda Bovea.

Nakon ove utakmice Roma je šesta na tabeli sa 58 bodova, dva manje od Intera koji je četvrti koje je posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a upravo će se ova dva tima sastati na Olimpicu u 34. kolu.

Monza je na desetoj poziciji s 45 bodova, dok je Sassuolo dvije pozicije ispod s dva manje. Iduće kolo Monzi donosi gostovanje kod Torina, a Sassuolu domaći duel protiv Bologne. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 33. kolo:

Lazio - Sassuolo 2:0 (Felipe Anderson 14', Bašić 90+2')
Monza - Roma 1:1 (Caldirola 39'; El Shaarawy 24')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.