PSG započeo pregovore s Joseom Mourinhom

Da li će ga uspjeti dovesti?

PSG započeo pregovore s Joseom Mourinhom

E. Ganibegović

Mnogi su pokušali i niko još nije uspio. PSG je još uvijek bez trofeja Lige prvaka, a sada su započeli pregovore s potencijalnim nasljednikom Christophea Galtiera koji je osvajao sva UEFA-ina takmičenja.

PSG nikako da ostvari svoj najveći san, a to je osvajanje Lige prvaka. Najbliži tome su bili 2020. godine s Thomasom Tuchelom na čelu kada su u finalu poraženi od Bayerna.

Posljednje dvije sezone su dobijali vrlo teške protivnike u osmini finala tog takmičenja i oba puta su poklepli. Prvo je koban po njih bio Real Madrid, a prije nekoliko sedmica ponovo Bayern.

Na kraju sezone bi ponovo pored nekih igrača glavom trebao platiti i trener. Iako je osvojio francuski Superkup i najvjerovatnije će ligu, Christophe Galtier će najvjerovatnije postati bivši.

O tome se već intenzivno priča otkako je ispao u osmini finala Lige prvaka, a vidjet ćemo ko će doći na njegovo mjesto. Navodno je pariski tim već započeo pregovore s potencijalnim nasljednikom.

A ako iko zna kako je osvajati UEFA-ina takmičenja, onda je to taj čovjek. Francuski mediji pišu da su čelnici PSG-a ušli u pregovore sa Joseom Mourinhom.

Oglasi

Ligu prvaka je osvajao s Interom i s Portom, Evropsku ligu s Manchester Unitedom, dok je s Romom prošle sezone u Tirani podigao trofej u premijernom izdanju Konferencijske lige.

Ove je sezone s Romom u polufinalu Evropske lige i ima šansu da i to takmičenje osvoji po drugi put, a vidjet ćemo da li će iduće sezone biti u borbi za trofej u Ligi prvaka na klupi PSG-a.

Pregovori se trenutno vode samo između PSG-a i Mourinha, dok Roma nije uključena u to. Romu planiraju uključiti tek ukoliko se obje strane budu složile da žele uspostaviti saradnju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Francuski prvak bi u tom slučaju rimskom timu platio određeni iznos na ime odštete, s obzirom na to da Portugalac ima ugovor s Vučicom do ljeta 2024. godine, odnosno do kraja naredne sezone. 

Vidjet ćemo šta će na kraju biti od svega. Jasno je da je za 60-godišnjeg stručnjaka bolje da preuzme PSG kada je u pitanju borba za najveće trofeje, no na njemu je da odluči. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi