Dobio poziv da se vrati u Chelsea, a onda su navijači Rome shvatili ko je i šta je Jose Mourinho

Portugalac u centru pažnje

Dobio poziv da se vrati u Chelsea, a onda su navijači Rome shvatili ko je i šta je Jose Mourinho

E. Čaušević

U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da će Jose Mourinho na kraju ove sezone napustiti Romu, a engleski mediji već danima pišu da se portugalski stručnjak ponovo nalazi na meti Chelseaja. No, ono što je Mourinho uradio kada je dobio ponudu Plavaca pokazalo je navijačima Roma ko je i šta je.

Mourinho je prije dvije godine iznenadio sve kada je odlučio da prihvati poziv iz Rima i preuzme klupu Rome, ali je to za Rimljane bio odličan potez.

Već u prvoj sezoni Romi je donio evropski trofej jer je ovaj klub uspio da osvoji Konferencijsku ligu. I Romi ove sezone u Evropi ide odlično jer se klub plasirao u polufinale Evropske lige, a i u prvenstvu se bore za Ligu prvaka.

Mourinho s Vučicom ima ugovor na još godinu dana i u Rimu se nadaju da će on biti na klupi Rome i u narednoj sezoni iako su svjesni koliko će ga biti teško zadržati ovog ljeta.

Portugalac se povezivao nedavno s mogućim odlaskom u Saudijsku Arabiju gdje mu je Al Nassr ponudio nevjerovatno bogat ugovor, ali je Mourinho to odlučio da odbije.

Međutim, u posljednje vrijeme mnogo se piše o tome da bi se Posebni po treći put u karijeri mogao vratiti u Chelsea jer su na Stamfrod Bridgeu itekako zainteresovani za njegov povratak.

Oglasi

Chelsea traži trenera nakon što je Graham Potter dobio otkaz, a između ostalih s ovim klubom povezuje se i Mourinho koji je prva želja čelnika kluba.

Mediji na Otoku objavili su prije nekoliko dana da je Chelsea zvanično kontaktirao Mourinha kako bi mu ponudio ugovor i povratak u londonski klub gdje je on ostavio zaista veliki trag.

U Romi su se bojali da bi poziv iz Londona mogao da znači i Mourinhov odlazak iz Olimpica, ali im je iskusni 60-godišnji stručnjak pokazao kakav odnos ima s rimskim klubom i koliko poštuje ljubav koju mu svi oni pružaju.

Naime, Corriere dello Sport objavio je da je tačno da je Mourinho dobio poziv od direktora Chelseaja koji je htio da vrati Portugalca u ovaj klub, ali im je on jasno poručio da nije zainteresovan i da mu je cilj ostanak u Romi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho se pored Al Nassra i Chelseaja još povezuje s reprezentacijom Brazila i PSG-om, ali čini se da je njegov cilj jasan, a to je ostanak u Romi i naredne sezone zbog čega čelnici italijanskog kluba mogu odahnuti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MaDaj
Nekim timovima i trenerima se ne računaju Europa lige a drugima se i neka izmišljena takmičenja uzimaju u obzir ???
1 0
remwheek
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi