Davide Calabria je imao kratak komentar

Mudri potez Džeke mnoge ostavio u nevjerici, legenda Juventusa se pita kako je to moguće

Admin Čaušević

Edin Džeko je prekinuo golgeterski niz kada je to bilo najpotrebnije. Kapiten bh. reprezentacije je zabio u polufinalu Lige prvaka u trijumfu prituv Milana sa 2:0.

Inter je pokazao superiornost nad Milanom i jednom nogom se nalazi u finalu Lige prvaka. Nerazzurri su bili bolji tokom većeg dijela meča i sigurno su veliki favoriti za prolazak na finalni duel u Istanbulu.

Džeko je kod vodećeg gola pokazao zavidnu tehniku koja ga je krasila tokom cijele karijere kada je dobio duel sa Davideom Calabrijom te lijevom nogom loptu poslao u mrežu.

Tokom i nakon utakmice svi su se pitali kako je moguće da je kod kornera 20-ak centimetara niži Calabria čuvao baš Džeku koji je poznat kao fudbaler koji je itekako opasan u prekidima.

"Džekin gol? Vidljivo je viši od mene. Tu se moglo malo toga", bio je kratki komentar kapitena Milana vezan za gol popularnog Dijamanta.

I legendarni fudbaler Juventusa koji je angažovan kao analitičar Claudio Marchisio se zapitao kako je moguće da kod kornera Calabrija čuva Džeku.

Društvene mreže nisu oprostile ovakav kiks Stefana Piolija i odbrane Rossonera uz komentare da se radi o osnovama fudbala, dok je dosta onih koji veličaju kretanje i mudri potez Džeke kod prekida kojim je sebi i omogućio priliku da zatrese mrežu.

Džeko je sve znalački i mudro iskoristio, postigao je gol s kojim je upisao djelić historije jer je postao drugi najstariji igrač (34 godine 54 dana) koji je zabio u polufinalu Lige prvaka, odmah iza Ryana Giggsa.

[/twitter]

"Osjećao sam se svježe, možda zato što sam odmarao prije tri dana. Cijela ekipa je bila veoma motivisana, derbi u polufinalu Lige prvaka se ne igra svaki dan. Bili smo svi skoncentrisani do kraja i to nam se vratilo."

Novinare je pitalo kakvo je stanje sa produženjem ugovora. Sarajlija je lopticu prebacio na klupsko rukovodstvo Intera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To trebate pitati klub, zavisi od njih", poručio je popularni Dijamant.

Revanš Inter - Milan će se igrati u utorak 16. maja. Ako Nerazzurri odbrane prednost Džeko će po prvi put u svojoj karijeri igrati finale Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.