Edin Džeko se večeras upisao u knjige historije Lige prvaka!

Pogotkom protiv Milana

Edin Džeko se večeras upisao u knjige historije Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Edin Džeko je večeras postigao pogodak u polufinalu Lige prvaka i tako se ponovo upisao u historiju ovog takmičenja.

Milan i Inter večeras su odigrali prvu utakmicu polufinala Lige prvaka, a na kraju je rezultat glasio 0:2 za nominalne goste.

Jedan od junaka utakmice bio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, koji je postigao pogodak u osmoj minuti za vodstvo Intera.

Calhanoglu je izveo korner, a fantastičan pogodak za 0:1 postiže Edin Džeko. Gol Sarajlije pogledajte klikom OVDJE.

Za Edina Džeku ovo je bio četvrti pogodak u Ligi prvaka ove sezone, nakon što je tri u grupnoj fazi postigao protiv Victorije Plzen.

Zanimljivo, ovo je bila treća utakmica Edina Džeke u polufinalima Lige prvaka i bio je strijelac na svakoj, a vidjet ćemo da li će to biti slučaj i za šest dana kada se igra revanš protiv Milana.

Oglasi

Kapiten naše reprezentacije ponovo je ispisao historiju Lige prvaka. Naime, postao je 11. igrač koji je u polufinalu postizao pogotke za dva različita tima.

Osim njega, to su uradili njegov uzor Andriy Shevchenko, zatim Cocu, Ronaldo, Lewandowski, Morientes, Dieter Muller, Park Ji-Sung, Savićević, Fernando Torres i Zidane. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Dijamant je prvi put polufinale ovog takmičenja igrao 2018. godine s Romom protiv Liverpoola, postizao je golove i na Olimpicu i na Anfieldu, ali su Redsi bili bolji i prošli dalje.

Ovaj put je Džeko mnogo bliže finalu, a ono se u junu igra u Istanbulu. Osim Intera ili Milana, u finalu će igrati bolji iz dvomeča Manchester City - Real Madrid (1:1 bio rezultat prve utakmice). 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Ovaj gol vrijedi, brat bratu jedno dvajs i pet miliona ..
1 0
nakopitam
Klocina!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi