Novinar pitao Džeku šta se dešava s novim ugovorom, a onda se Dijamant nasmijao: "To pitajte..."

Bh. napadač komentarisao večerašnji meč

Novinar pitao Džeku šta se dešava s novim ugovorom, a onda se Dijamant nasmijao: "To pitajte..."

E. Čaušević

Inter je večeras u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u velikom gradskom derbiju savladao Milan sa 2:0. Jedan od junaka utakmice bio je Edin Džeko koji je uspio da se upiše u listu strijelaca, a nakon meča Dijamanta su pitali šta se dešava oko novog ugovora i odlučio je koliko-toliko dati odgovor.

Na San Siru smo večeras gledali odličnu utakmicu, no malo ko je mogao očekivati da će Inter tako lagano da dođe do pobjede u meču u kojem su imali ulogu gosta.

Već iduće sedmice na istom stadionu se igra revanš utakmica, no jasno je da je Inter večerašnjom pobjedom napravio ogroman korak ka velikom finalu koje se igra u Istanbulu.

‌Inter je fantastično otvorio večerašnju utakmicu i poveo je već u osmoj minti kada je Edin Džeko fantastično pogodio za 1:0 nakon centaršuta Calhanoglua.

Šok navijača Milana nije se ni smirio, a Inter je već imao vodstvo od 2:0. Gosti su do drugog gola stigli već u 11. minuti, a ovaj put mrežu golmana Milana zatresao je Mkhitaryan.

Džeko je proveo na terenu 70 minuta i bio je sigurno jedan od najboljih igrača Intera večeras. Nakon utakmice bh. napadač je stao pred kamere i otkrio je svoje utiske nakon velike pobjede Intera.

Oglasi

"Koliko imam godina? Koliko sam rekao prošli put? Istina je da sam dobro i osjećam se odmorno i svježe, možda zbog toga što nisam igrao prije tri dana. Ne igrate baš svaki dan polufinale Lige prvaka i to gradski derbi", rekao je Džeko i dodao.

"Svi koji me poznaju znaju da sam ja ovakav, možda ponekad golovi ne dođu, ali dajem toliko toga na terenu i nije samo stvar u golovima. Čak i večeras radio sam za ekipu i to je u ovim utakmicama itekako potrebno".

Na kraju je voditelj pitao Džeku šta se dešava oko ugovora i da li će ostati u Interu i iduće sezone s obzirom da mu na ljeto ističe saradnja.

"Kada ću produžiti ugovor? To morate pitati čelnike kluba, to zavisi od njih", kroz osmijeh je rekao Džeko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kapiten naše reprezentacije ponovo je ispisao historiju Lige prvaka. Naime, postao je 11. igrač koji je u polufinalu postizao pogotke za dva različita tima.

Osim njega, to su uradili njegov uzor Andriy Shevchenko, zatim Cocu, Ronaldo, Lewandowski, Morientes, Dieter Muller, Park Ji-Sung, Savićević, Fernando Torres i Zidane.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
More u gošk ili skretnicar ako se ne ugase
3 5
hamdi kurtes
Kakav novi ugovor? đuturum.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi