Džeko i Inter na pragu finala Lige prvaka: Milan je večeras bio potpuno podređen na terenu
Edin Džeko načeo je, a Mkhitaryan dovršio Milan i Dijamant je sa svojim timom na pragu finala Lige prvaka.

Pobjeda Intera i pogodak Edina Džeke

Džeko i Inter na pragu finala Lige prvaka: Milan je večeras bio potpuno podređen na terenu

Eldar Ganibegović

Nakon prve dvije polufinalne utakmice Lige prvaka najbliži finalu je Inter - jer je jedini ostvario pobjedu. U Derbyju della Madonnina gdje je nominalni domaćin bio Milan Inter je slavio s 0:2.

Domaći navijači koji su napravili fantastičnu atmosferu utihnuli su već u osmoj minuti. Calhanoglu je izveo korner, a fantastičan pogodak za 0:1 postiže Edin Džeko. Gol kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine pogledajte klikom OVDJE.

Nisu se domaći ni oporavili od prvog šoka, a stigao je drugi. Dimarco je ovaj put bio asistent, a za 0:2 pogađa Mkhitaryan. OVDJE pogledajte gol koji je postigao reprezentativac Armenije. 

Pet minuta kasnije Inter je mogao i do trećeg gola. Calhanogluov projektil završio je na stativi, da bi u nastavku akcije Maignan zaustavio pokušaj Mkhitaryana.

Novi hladan tuš za Milan u 18. minuti. Povrijedio se Bennacer, a Pioli je umjesto njega na teren poslao Messiasa.

U tridesetoj minuti je Milan mogao do gola. Calabria je dočekao jedan centaršut u kaznenom prostoru Intera, ali je šutirao neprecizno, pa Onana nije morao intervenisati.

Oglasi

Minut nakon toga dosuđen je penal za Inter. Lautaro Martinez se našao na podu, ali je VAR reagovao i sudija Manzano je nakon toga promijenio svoju odluku i razočarao navijače Intera.

Argentinac je mogao postići pogodak u 34. minuti, ali nije, te je to bilo sve što smo vidjeli u prvih 45 minuta u kojim je Milan bio apsolutno inferioran u odnosu na gradskog rivala.

Otvaranje drugog dijela donosi šansu za Milan preko Brahima Diaza, da bi u 53. minuti Edin Džeko imao novu šansu, ali je ovaj put kao pobjednik iz duela s njim izašao golman Milana, Mike Maignan. 

Najbolju priliku za Milan je u 63. minuti imao Sandro Tonali. Bio je jako blizu toga da postigne pogodak, ali je pogodio samo stativu. 

Bio je ovo duel dva bh. reprezentativca. Rade Krunić je odigrao svih 90 minuta za Milan i dobio žuti karton, dok je Edin Džeko igrao do 70. minute kada ga je zamijenio Lukaku, a, dakle, postigao je i pogodak. 

Oglasi

Zanimljivo, ovo je treća utakmica za Edina Džeku u polufinalu Lige prvaka i u svakoj je postizao pogodak, nakon što je bio strijelac za Romu u oba susreta protiv Liverpoola 2018. godine.

Revanš se igra već za šest dana kada ćemo dobiti prvog finalistu Lige prvaka. Jasno je da su tome mnogo bliže Inter i Edin Džeko. 

Polufinale Lige prvaka, prva utakmica:

Milan - Inter 0:2 (Džeko 8', Mkhitaryan 11')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

AC Milan: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Krunić, Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Diaz, Giroud.

Inter: Onana; Acerbi, Bastoni, Darmian; Calhanoglu, Mkhitaryan, Barella, Dumfries, Dimarco; Džeko, Lautaro. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Dzeko babuka
4 2
Klicko2
Najgori klub u historiji koji je igrao polufinale lige prvaka-ac milan!Pa ljudi zalutali u ligu prvaka uopšte a ne u polufinale
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi