Utakmice 36. kola Premiershipa

Recite "doviđenja" Southamptonu i "bravo" Manchester Unitedu, a kiksevi Chelseaja više nisu novost

Eldar Ganibegović

U terminu od 16 sati odigrano je pet utakmica 36. kola engleskog Premiershipa. Southampton je i zvanično ispao, dok se Manchester United bori svim silama da uhvati voz za Ligu prvaka.

Fulham je s 0:2 slavio kod Southamptona i poslao ga i zvanično u niži rang. Golove su postigli Carlos Vinicius u 48. minuti, te Aleksandar Mitrović u 72., samo sedam minuta nakon što je ušao i nakon osam utakmica suspenzije.

Manchester United je na Old Traffordu upisao itekako bitnu pobjedu protiv Wolvesa (2:0). Martial je pogodio za vodstvo u 32. minuti, da bi Garnacho u sudijskoj nadoknadi stavio tačku na i.

Aston Villa je na svom terenu slavila protiv Tottenhama s 2:1. Tim iz Birminghama poveo je preko Ramseyja u osmoj minuti i to je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

U nastavku prednost duplira Douglas Luiz u 72. minuti, a utješni pogodak za goste iz glavnog grada postigao je Harry Kane iz penala u 90. minuti utakmice.

Crystal Palace je na svom terenu s 2:0 bio bolji od Bournemoutha, a oba gola, po jedan u oba poluvremena, postigao je Eberechi Eze.

A kiksevi Chelseaja više stvarno nisu vijest. Londonski tim je odigrao samo 2:2 s Notingham Forestom na svom terenu i ponovo razočarao navijače.

Gosti su poveli preko Awoniyija u 13. minuti, da bi preokret Chelseaju donio Sterling golovima u 51. i 58. minuti. Konačnih 2:2 postavio je svojim drugim golom Awoniyi u 62. minuti meča.

Nakon nepotpunog 36. kola stanje na tabeli je takvo da Manchester City ima sve u svojim rukama ispred Arsenala kada je bitka za titulu u pitanju, dok je današnja pobjeda Manchester United itekako približila Ligi prvaka jer sada na četvrtom mjestu imaju četiri boda više od Liverpoola.

Southampton je s 24 boda zvanično u nižem rangu, a u zoni ispadanja su s 30 odnosno 31 bodom još Leicester i Leeds. Everton ima 32, a Nottingham 34 boda i između ova četiri tima do kraja će se voditi velika bitka za ostanak u ligi.

Podsjetimo, ranije danas su 2:2 igrali Leeds i Newcastle. Sutra se igraju utakmice Brentford - West Ham, Everton - Manchester City i Arsenal - Brighton, dok će kolo za dva dana zatvoriti Leicester i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Southampton - Fulham 0:2
Manchester United - Wolves 2:0
Crystal Palace - Bournemouth 2:0
Aston Villa - Tottenham 2:1
Chelsea - Nottingham Forest 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.