Mitrović se vratio nakon suspenzije: Samo sedam minuta mu je trebalo da postigne golčinu!

Vodi Fulham prema nova tri boda

Mitrović se vratio nakon suspenzije: Samo sedam minuta mu je trebalo da postigne golčinu!

E. Ganibegović

Aleksandar Mitrović se vratio nakon duge suspenzije i nakon samo sedam minuta je postigao gol koji će vrlo vjerovatno čekirati tri boda za Fulham.

U okviru 36. kola engleske Premier lige Fulham gostuje kod Southamptona i desetak minuta do kraja vodi s 0:2.

Carlos Vinicius je doveo goste u vodstvo u 48. minuti, a prednost je duplirao najbolji napadač Srbije, Aleksandar Mitrović.

On je ušao u 65. minuti umjesto Carlosa Viniciusa, a sedam minuta kasnije je postigao golčinu.

Centrirao je Wilson, a Mitrović je iz vrlo teške pozicije uspio uputiti udarac glavom i savladati McCarthyja na golu domaće ekipe.

Oglasi

Podsjetimo, Mitrović je bio suspendovan osam utakmice nakon incidenta koji je napravio u FA Cupu protiv Manchester Uniteda i ovo mu je povratnička utakmica i gol.

Pomenuti meč s Manchester Unitedom igrao se 19. marta na Old Traffordu, a Mitrović je imao blagi fizički kontakt sa sucem, nakon kojeg je dobio crveni karton i suspenziju. 

Igrao je nakon toga za Srbiju utakmice kvalifikacija za EURO protiv Litvanije i Crne Gore u kojima nije bio strijelac, te su mu ovo prve minute nakon 27. marta i utakmice u Podgorici. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na tabeli uživo Fulham je sada deveti s 51 bodom, dok je Southampton posljednji s 24 i naredne sezone će igrati u Championshipu.

Jasno je da mora da se dogodi čudo da do kraja Southampton preokrene, a jedino bi ih to matematički ostavilo u igri za ostanak u ligi. 

Top Komentari

Zax
Mitar je igracina,pravi borac.
0 0
Gaston
Ja golčine i kurca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi