Ionako su im sve lađe potonule: Na treningu Chelseaja u četvrtak se pojavio 14-godišnjak

Holland dobio priliku da upozna velike zvijezde

Ionako su im sve lađe potonule: Na treningu Chelseaja u četvrtak se pojavio 14-godišnjak

E. Škorić
Teme:

Mnogi igrači Chelseaja bili su iznenađeni kada su u četvrtak na treningu prvog tima vidjeli mladog Charlija Hollanda, koji ima samo 14 godina.

Chelsea ima vrlo lošu sezonu. U finišu Premier lige tek su 11. na tabeli i neće igrati u evropskom takmičenju prvi put nakon sezone 2016./17. iako su u posljednja dva prijelazna roka potpisali čak 17 igrača za ukupnu svotu od preko 600 miliona eura.

Iako je trenutno roster londonske ekipe jako širok, na treningu u četvrtak pojavio se još jedan igrač. Upravo je to bio Charlie Holland, kapiten ekipe do 14 godina, te je prvi put u životu dobio šansu da se nađe na terenu sa najvećim zvijezdama kluba i ujedno svjetskog nogometa.

14-godišnji nogometaš dobio je poziv na trening kao nagradu za dobre nastupe u svojoj dobnoj kategoriji. Ovo je velika čast, jer obično s prvom ekipom treniraju samo igrači iz U-21 i U-18 timova.

Mnogo se toga dogodilo u Chelseaju u posljednjih nekoliko mjeseci, ali postoje mnogi znakovi da će nadolazeće ljeto biti jednako intenzivno.

Oglasi

Tada će uslijediti i promjena trenera, privremenog trenera Franka Lamparda najvjerojatnije će zamijeniti Mauricio Pochettino. Također treba pretpostaviti da će ekipa biti znatno osiromašena, tim više što će igrati samo u domaćim takmičenjima.

Sljedeći protivnik Chelseaja bit će Nottingham Forest koji se bori za ispadanje u Premier ligi. Utakmica se igra sada u subotu, 13, maja.

Chelsea će svakako biti u ulozi favorita, no Plavci iz Londona ove sezone su toliko loši da je pitanje hoće li doći do nove pobjede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Notttingham Forest ima mnogo više motiva jer je sa 33 boda blizu opasne zone i ima samo tri više od Leicestera, koji se nalazi u "crvenoj zoni".

Bivši prvak Evrope želi sada samo što prije završiti sezonu, te se posvetiti pripremi za novu u kojoj će nastojati da se vrati na evropsku scenu, gdje se ovaj klub uvijek očekuje, ali ove sezone ništa nije išlo po planu...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi