Odmorit će večeras

Edin Džeko dobio zasluženu nagradu od trenera Simonea Inzaghija

Eldar Ganibegović

Edin Džeko prije nekoliko dana odigrao je fantastičan meč u polufinalu Lige prvaka protiv Milana, a danas ga je trener Simone Inzaghi zasluženo nagradio.

Inter je u srijedu s 0:2 slavio protiv Milana u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, a Edin Džeko je postigao vodeći pogodak u osmoj minuti.

Dijamant je odigrao sjajnih 70 minuta, a večeras ga je trener Simone Inzaghi nagradio i poštedio napora u meču protiv Sassuola.

Zajedno s Lautarom Martinezom će s klupe gledati utakmicu i nadati se da će Lukaku i Correa odraditi svoj dio posla, te da neće morati ulaziti, kako bi što spremniji dočekao revanš u utorak.

Inter: Handanović, De Vrij, Acerbi, D'Ambrosio, Dimarco, Mkhitaryan, Brozović, Gagliardini, Bellanova, Lukaku, Correa.

Sassuolo: Consigli, Rogerio, Tressoldi, Erlić, Toljan, Frattesi, Lopez, Matheus, Lauriente, Berardi, Defrel.

U ovaj meč Inter ulazi kao četvrti na tabeli i ukoliko pobijedi imat će 66 bodova i skočit će na treće mjesto.

Bodovno će biti izjednačen s Juventusom, a imat će bod više od Lazija i čak pet više od Milana koji je kiksao protiv Spezije.

Dakle, pobjeda Interu otvara vrata Lige prvaka za narednu sezonu, dok je Sassuolo u grad mode stigao na 13. mjestu apsolutno rasterećen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oni niti mogu ispasti niti mogu u evropska takmičenja, te će do kraja sezone igrati opušteno i za svoju dušu.

Inter već u utorak očekuje revanš polufinala Lige prvaka protiv Milana i tada će se Džeko i Lautaro vratiti u početnu postavu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.