Čestitka igračima Željezničara na osvojenom bodu dolazi iz Milana

Edin Džeko pratio duel bivšeg tima

Čestitka igračima Željezničara na osvojenom bodu dolazi iz Milana

Edmir Škorić

Na stadionu Koševo večeras je odigran 149. sarajevski derbi, a na kraju podjela bodova rezultatom 2:2.

Sarajevo je vodilo sa 2:0 pogocima Dala Varešanovića i Renana Oliveire, ali je sastav Željezničara uspio da se vrati. Duboko u sudijskoj nadoknadi Sulejman Krpić je glavom pogodio na ubačaj Beganovića za konačnih 2:2.

Pogodak Krpića znači da je Željezničar ostao u igri za Evropu, te je na dva kola prije kraja ostao na dva boda zaostatka za Sarajevom, tako da je do samog kraja sve otvoreno.

U narednom kolu Željezničar dočekuje Posušje, a u posljednjem kolu gostuje Slobodi u Tuzli, dok će Sarajevo gostovati Veležu, a potom ugostiti Igman u posljednjem kolu premijerligaške sezone koja odavno nije bila ovako uzbudljiva.

Željezničar je večeras imao 2200 navijača iza sebe koji su bili sjajni na južnoj tribini, dok su Horde zla bojkotovale i ovaj domaći meč.

Manijaci su zajedno s igračima proslavili veliki bod. S obzirom na sve okolnosti, definitivno mogu biti sretniji kako se ovaj duel završio, iako je u ovom trenutku njihov gradski rival bliže trećem mjestu i plasmanu u Evropu.

"Bod, ali ovo je vrijedno kao tri boda", rekao je trener gostiju Nermin Bašić nakon utakmice, posebno hvaleći sjajne navijače kojima se zahvalio na podršci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A bod Plavih slavi i Edin Džeko. Napadač Intera je objavio fotografiju iz kreveta te je čestitao nekadašnjem klubu na osvojenom bodu. Dijamant je svakako bodrio Plave, samo nekoliko dana nakon što je golom srušio Milan u polufinalu Lige prvaka.

Najbolji bh. igrač koliko god stigne prati klub u kojem je ponikao i odakle je krenula njegova blistava karijera, koja već dugo traje i još uvijek joj se ne nazire kraj.

Objava Edina Džeke na Instagram storyju
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
pohvalno, još nisi zaboravio gdje si počeo.
4 0
nakopitam
Krepo dabogda i on i zeljo
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi