Simone Inzaghi bi od ljeta mogao raditi u engleskoj Premier ligi

Interes iz prijestolnice

Simone Inzaghi bi od ljeta mogao raditi u engleskoj Premier ligi

E. Ganibegović

Trener Intera Simone Inzaghi sljedeće sezone bi mogao imati novo radno mjesto. Za njega je interes pokazao jedan engleski tim.

Prije  samo nekoliko sedmica se pričalo o potencijalnom otkazu za Simonea Inzaghija u Interu jer je tim ispao iz top četiri u Italiji, a sada se situacija preokrenula.

Inter je četvrti i večeras igra meč protiv Sassuola nakon kojeg može skočiti na treće mjesto i tako napraviti novi korak ka plasmanu u Ligu prvaka naredne sezone.

Osim toga, Inzaghi je tim vodio do trofeja u Superkupu Italije, igrat će finale kupa protiv Fiorentine i na pragu su velikog finala Lige prvaka.

U prvoj polufinalnoj utakmici prije tri dana Inter je s 0:2 bio bolji od Milana i velike šanse su da ćemo upravo ovaj tim gledati u finalu Lige prvaka, što je na početku sezone malo ko prognozirao.

Simone Inazghi bi tako sezonu u Interu mogao završiti s tri trofeja. Iako Scudetto nije osvio, vrlo lako bi mu to oprostili navijači Intera kada bi osvojio Ligu prvaka.

Oglasi

Ipak, iduće sezone ovaj trener možda neće sjediti na klupi Intera, ali ne zbog loših rezultata nego zbog novih izazova koje bi mogao prihvatiti.

Interes za njegove usluge pokazao je Tottenham koji traži zamjenu za Antonia Contea koji je nedavno smijenjen nakon niza loših rezultata.

Tako bi Inzaghi dva puta u nizu mogao zamijeniti Contea. Podsjetimo, naslijedio ga je i u Interu kada je stigao u ljeto 2021. godine

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije toga je ovaj 47-godišnji stručnjak vodio Lazio na 244 utakmice, te radio u mlađim selekcijama tima iz glavnog grada Italije.

Vidjet ćemo da li će prihvatiti izazov i po prvi put u trenerskoj karijeri napustiti Italiju, te preuzeti klub koji se preko deset godina bori da osvoji neki trofej. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi