Hrvat je najbolje opisao Edina Džeku: "Da se zove Edi Jackson..."

Smatra ga najpodcjenjenijim napadačem

Hrvat je najbolje opisao Edina Džeku: "Da se zove Edi Jackson..."

Edmir Škorić

Mnogi smatraju da Edin Džeko nije dovoljno cijenjen u svijetu nogometa s obzirom na sve što je napravio.

Iako je godinama na samom vrhu i jedan od najboljih napadača svijeta, što govori i činjenica da je postigao preko 400 golova u karijeri, te igrao za velikane kao što su Wolfsburg, Manchester City, Roma ili Inter za koji još nasutpa, nekako je često u sjeni drugih zvijezda.

Bosanskohercegovački reprezentativac je prije nekoliko dana zabio gol Milanu u polufinalu Lige prvaka i pokazao klasu.

Poznati hrvatski gamer i youtuber, Ivan Rado, poznatiji pod imenom Malajski Tapir, dao je svoje mišljenje o Edinu kojeg smatra najpodcjenjenijim igračem 21. stoljeća.

"Bosanski dijamant, Edin Džeko, da je Englez i da se zove Edi Jackson, vrijedio bi tri puta više. Džeko je jedan od najpodcjenjenijih igrača 21. stoljeća. U polufinalu Lige prvaka zabio je svoj 400. gol u karijeri. Ima više golova od Torresa, Higuaina, Falcaa, Berbatova, Forlana, a o njima se uvijek priča kao o legendama", poručio je Ivan Rado, dodavši:

"Bio je najbolji strijelac Serije A, Bundeslige, i iza sebe ima hrpetinu trofeja. Mislite li vi da bi ga ljudi van sa Balkana nažalost više cijenili da nije rođen ovdje".

Oglasi

Edin je bio prvak Njemačke s Wolfsburgom, dva puta Engleske sa Manchester Cityjem, ima osvojen Liga kup Engleske, Community Shield, FA kup, ima trofej Kupa Italije s Interom, a sada ide prema svom prvom finalu Lige prvaka prvaka u karijeri.

Ne treba trošiti riječi o tome koliko je dao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zaslužuje veliko poštovanje i neki je dojam da bi, kao što je rekao sam hrvatski gamer, sve bilo drugačije da dolazi iz Engleske, Njemačke, Italije...

I sada u 37. godini Edin je čvrsto na zemlji i ponaša se kao da je tek prekomandovani junior u prvom timu. Radi marljivo, šuti, čeka priliku i nastavlja sa istim žarom da igra kao i kada je tek debitovao u dresu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Imao je nedavno jedan duži gogleterski post, a onda zabio dva gola Veroni, pa Milanu u polufinalu Lige prvaka i ponovo pokazao ko je 'babo'.

Ove sezone je na 14 golova i pet asistencija na 41 meču, od čega je devet postigao u Seriji A i četiri u Ligi prvaka. Istinska je legenda bh., ali i svjetskog nogometa, iako će inostrani mediji uvijek davati pažnju drugim napadačima čija imena djeluju atraktivno u odnosu na ime Dijamanta iz Sarajeva.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1636137141
**** se Đeki. Ima i više nego što mu je dovoljno za život. Njegovo ponašanje je odraz ponašanja većine Bošnjaka
1 5
user1676286668
Ajmo Džeko u finale i abd da ga osvojite i možeš rahat u penziju a Dusmani nek ga glabaju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi