Građani ne staju

Dvije majstorije Gundogana i Haaland guraju City prema tituli, a Everton ka drugoj ligi

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja jurišaju prema tituli nakon što su u 36. kolu Premier lige slavili na Goodisonu protiv Evertona sa 3:0.

City je nekoliko dana nakon remija s Realom u Madridu u prvom duelu polufinala Lige prvaka gostovao Evertonu i nastavio je svoj niz pobjeda.

Građani su bili favoriti, a to su pokazali na terenu i zasluženo su došli do visoke pobjede s kojom su nakon 35 odigranih utakmica prvi sa 85 bodova, dok Arsenal ima 81 bod. Topnici kasnije danas dočekuju Brighton i naravno moraju da pobijede kako bi zadržali šanse za titulu.

Čovjek odluke danas bio je Ilkay Gundogan. Iskusni veznjak je bio sjajan. Prvo je postigao savršen pogodak iz okreta u 37. minuti, a u 51. prekrasno pogađa iz slobodnog udarca za konačnih 3:0.

Prethodno je Erling Haaland u 39. minuti postigao svoj 36. pogodak u Premier ligi i Norvežanin nastavlja da ispisuje rekorde.

Everton danas nije ništa mogao u delu sa mnogo jačim rivalom, pa Karamele ostaju sa 32 boda na 17. mjestu, ali su samo bod od 18-plasiranog Leedsa i dva od 19-plasiranog Leicestera, koji ima i utakmicu manje.

Evertonu slijedi teško gostovanje Wolverhamptonu i navijači opravdano strahuju da bi po prvi put u historiji njihov klub mogao ispasti iz Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cityju slijedi derbi s Realom na Etihadu, a onda derbi s Chelseajem na istom stadionu. Tim Pepa Guaridole želi tripletu, za sada je na dobrom putu. U finalu FA kupa igraće s Manchester Unitedom.

Danas je odigran i duel Brentforda i West Hama, a domaći tim je slavio sa 2:0 uz golove Mbeuma i Wisse. Od 17.30 sati Arsenal dočekuje Brighton u posljednjoj utakmici subotnjeg programa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.