Sve oči naredne sedmice uprte na Etihad: Pet je ključnih pitanja pred "finale prije finala"

Veliki okršaj Manchester Cityja i Real Madrida

Sve oči naredne sedmice uprte na Etihad: Pet je ključnih pitanja pred "finale prije finala"

E. Oštraković

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja završena je remije od 1:1 na Santigao Bernabeu prije nekoliko dana.

Revanš utakmica igra se u srijedu, na Etihadu, a upravo to je mejsto gdje će sve oči biti uprte jer se za ovu utakmicu smatra da je finale prije finala.

Kada je riječ o samoj utakmici, teško je odrediti favorita. Za jedne je to Manchester City, za druge uvijek opasni Real Madrid.

Ipak, možemo izdvojiti pet ključnih pitanja pred revanš utakmicu polufinala Lige prvaka koju ove dvije ekipe igraju na Etihadu.

Da li domaći teren u revanš utakmici daje prednost Manchester Cityju?

Manchester City će sasvim sigurno osjećati veliko samopouzdanje jer se vraćju na Etihad nakon remija na gostovanju u Madridu.

Oglasi

Ostvarili su pobjede u svim domaćim utakmicama Lige prvaka u ovoj sezoni uključujući i pobjede protiv Leipziga i Bayerna.

Pep Guardiola bio je iskren i rekao je kako se na Etihadu osjeća jako ugodno, a posebno to važi za njegove fudbalera.

Osim trenera Manchester Cityja o tome je govorio i Grealish, koji je otišao korak dalje i rekao je kako se on i njegovi saigrači osjećaju nezaustavljivo na Etihadu.

Uprkos domaćinstvu, teško je dati bilo kakvu prednost bilo kome pa i Manchester Cityju protiv Real Madrida. Utakmica može vrlo lako otići u oba pravca, zar ne?

Naravno da može. Manchester City je odigrao jako dobro u Madridu i remi je najmanje što su zaslužili na ovom susretu. Problem je bio taj što su dopustili veliki broj prilika protivniku.

Oglasi

Oba golmana su napravila nekoliko sjajnih odbrana. Manchester City je veoma dobro upoznat sa Real Madridom, znaju odakle prijete najveće opasnosti.

Karim Benzema, Vinicius Junior i Rodrygo su i više nego dobri i treba im jako malo da postignu gol.

Koliko će iskustvo Real Madrida u velikim utakmicama imati značaja na Etihadu?

Real Madrid je čak 14. puta bio prvak u ovom takmičenju i trenutno brane titulu. Prošle sezone su pokazali da ih se nikada ne može otpisati. Čak i kada nisu favoriti u bilo kojoj utakmici u Ligi prvaka oni su otišli do kraja i osvojili takmičenje.

Manchester City je prošle godine najbolje osjetio šta znači iskustvo Real Madrida i sada će morati biti mnogo, mnogo oprezniji protiv njih.

Oglasi

Tim iz Engleske ima iza sebe 12 mjeseci i to jako pozitivnih od tog poraza u Madridu i moraju gledati utakmicu u kojoj su slavili na domaćem terenu protiv istog ovog protivnika. Žele da ponove ono što su također uradili 2020. godine.

Koje su moguće izmjene u sastavima za ovu utakmicu?

Sada, kada su odigrali međusobnu utakmicu i dobro vidjeli ko s čim raspolaže oba menadžera bi mogla promijeniti nešto u timu.

Manchester City ima jako dobre opcije na klupi, tu se prije svega misli na Juliana Alvareza, te na Ryada Mahreza, kao i Phila Fodena. Svi oni mogu napraviti razliku i vrlo lako početi utakmicu.

Kada je riječ o taktici Real Madrida, oni sada ponovo imaju dostupnog veoma važnog igrača. Radi se naravno o Ederu Militau koji je propustio prvu utakmicu. Osim toga Tchouameni je igrač koji bi vrlo lako mogao početi utakmicu na Etihadu.

Oglasi

Ključno pitanje je, mogu li utakmice koje igraju u domaćem prvenstvu uticati na utakmicu koja se igra u srijedu?

Kada je riječ o Manchester Cityju, vrlo vjerovatno će biti uticaja. Oni putuju i gostuju kod Evertona u nedelju, a to će biti veoma napeta utakmica.

Ta utakmica nosi veoma veliki značaj i za Everton koji se bori za opstanak u ligi, ali i za Manchester City koji se bori za titulu.

Ukoliko budu povukli ručnu, to bi moglo biti mnogo koštati tim iz Manchester u borbi za titulu jer Arsenal vreba svoju priliku da preuzme vrh.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sa druge strane Real Madrid na svom terenu dočekuje Getafe i vrlo vjerovatno će odmoriti veliki broj igrača na ovoj utakmici.

Osim toga imat će i jedan dan više da se odmore jer igraju u subotu, a ne u nedelju kao Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi