Ultrasi provociraju Red Army na ulicama Zenice

Midhat Šljivak

Navijači HŠK Zrinjski očekivano su, po dolasku u Zenicu gdje se danas igra finale Kupa Bosne i Hercegovine, odmah počeli s provokacijama prema navijačima velikog rivala Veleža.

HŠK Zrinjski i Velež danas će na terenu odlučiti o osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine, a očekivano, pred ovaj meč došlo je do žestokih provokacija između dvije navijačke skupine.

Navijači Veleža prvi su stigli u Zenicu, a neposredno nakon njih ogromna grupa navijača prvaka Bosne i Hercegovine stigla je u grad te su odmah krenuli s navijačkim provokacijama.

"Vi ste naša Severina, Rođeni ale, ale", čuje se po dolasku Ultrasa u Zenicu.

Sigurno je da će se na tribinama voditi žestok navijački duel jer ipak se radi o velikim gradskim rivalima.

Napomenimo da su dva voza navijača Veleža stigla u Zenicu i od samog dolaska počelo je gromoglasno navijanje za voljeni klub.

Glavni sudija ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Podsjetimo, Velež je prošle sezone osvojio trofej pobjednika Kupa nakon što je boljim izvođenjem penala savladao FK Sarajevo.

Zrinjski je s druge strane prvi i jedini trofej u ovom takmičenju osvojio u sezoni 2007/2008 kada su u dva meča bili bolji od FK Sloboda Tuzla. I tada su penali odlučili pobjednika nakon što su dva susreta završena pobjedom domaćih klubova od 2:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ono što je sasvim izvjesno je da nas na tribinama Bilinog polja čeka uzavrela atmosfera i vidjet ćemo ko će se veseliti nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Veležu naravno trofej i pobjeda mnogo više znače jer bi ostvarili plasman u Evropu i mogli bi mirno igrati završna dva gola u Premijer ligi BiH. Ipak, i Zrinjski želi duplu krunu i ta činjenica je dovoljan znak da nas čeka spektakl.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti