Finta policijskih snaga u Zenici: Ultrasi nisu na najavljenom mjestu

Promjena plana

Finta policijskih snaga u Zenici: Ultrasi nisu na najavljenom mjestu

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski i FK Velež danas će od 18 sati na Bilinom polju u Zenici odigrati finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine. Oba tima će imati podršku s tribina, a pred dolazak navijača Zrinjskog došlo je do promjene plana u organizaciji i dočeku od strane policijskih snaga.

Navijači HŠK Zrinjskog u ogromnom broju su krenuli ka Zenici gdje će njihov tim imati šansu da osvoji duplu krunu ove sezone.

Prema određenim informacijama 32 autobusa i kombija navijača Plemića krenuli su prema Zenici, a pred dolazak u grad policijske snage odlučile su promijeniti mjesto njihovog dolaska.

Prvobitno je okupljalište navijača Zrinjskog trebala biti na platou šoping centra, no tu ih na kraju neće biti jer je u posljednji čas došlo do izmjene. Razlog je činjenica da ih je došlo više od planiranog jer su se usputno koloni priključivali dodatni navijači.

Tako će autobusi i kombiji koji stignu u Zenicu završiti na drugoj lokaciji, ali još uvijek nije poznato gdje će to biti.

Policija Zeničko-dobojskog kantona tako je odlučila izbjeći eventualne probleme i samo oni za sada znaju gdje će po dolasku u grad smjestiti navijače mostarskog kluba.

Oglasi

Veliku podršku imat će i njihov gradski rival Velež. Navijači aktuelnog branioca trofeja vozom su krenuli u Zenicu i izvjesno je da nas čeka istinski spektakl u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine igra se na stadionu Bilino polje od 18 sati.

Glavni sudija ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, Velež je prošle sezone osvojio trofej pobjednika Kupa nakon što je boljim izvođenjem penala savladao FK Sarajevo.

Zrinjski je s druge strane prvi i jedini trofej u ovom takmičenju osvojio u sezoni 2007/2008 kada su u dva meča bili bolji od FK Sloboda Tuzla. I tada su penali odlučili pobjednika nakon što su dva susreta završena pobjedom domaćih klubova od 2:1.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Prepalli se pijacari
1 1
zeničkidokosti
iskusna zenička policija, baš im neki ultrasi mogu po****t planove haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi