Veliki broj navijača Zrinjskog stigao u Zenicu, provokacije su ubrzo počele

Uz policijsku pratnju

Veliki broj navijača Zrinjskog stigao u Zenicu, provokacije su ubrzo počele

Edmir Škorić

U Zenici se danas od 18 sati na stadionu Bilino polje igra finale Kupa Bosne i Hercegovine, a sastaju se mostarski rivali Zrinjski i Velež.

Borba za trofej slijedi, utakmica je naravno jedna od najvažnijih u sezoni, a veliku podršku imat će obje ekipe.

Prema određenim informacijama 32 autobusa i kombija navijača Plemića krenuli su prema Zenici, a pred dolazak u grad policijske snage odlučile su promijeniti mjesto njihovog dolaska.

Prvobitno je okupljalište navijača Zrinjskog trebala biti na platou šoping centra, no tu ih na kraju neće biti jer je u posljednji čas došlo do izmjene. Razlog je činjenica da ih je došlo više od planiranog jer su se usputno koloni priključivali dodatni navijači.

Brojni navijači Zrinjskog, popularni Ultrasi, prije nekoliko trenutaka su stigli u Zenicu, a interesantno da je kolona prolazila nedaleko od mjesta na kojem su se okupljali navijači Veleža.

Veliku podršku imat će i njihov gradski rival Velež. Navijači aktuelnog branioca trofeja vozom su došli u Zenicu i izvjesno je da nas čeka istinski spektakl u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Velež je prošle sezone osvojio trofej pobjednika Kupa nakon što je boljim izvođenjem penala savladao FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Inače, po dolasku Ultrasi su odmah počeli sa navijanjem, ali i da provociraju Rođene, odnosno svoje komšije.

Zrinjski je s druge strane prvi i jedini trofej u ovom takmičenju osvojio u sezoni 2007/2008 kada su u dva meča bili bolji od FK Sloboda Tuzla. I tada su penali odlučili pobjednika nakon što su dva susreta završena pobjedom domaćih klubova od 2:1.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Zeznuta stvar. 3 navijacke skupe u gradu od koga ce ultrasi dobit batina od red armyaa ili cernobilaca?
1 5
Edis_91
Treba svinjski dobro namlatiti
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije