Francuski napadač bio je izuzetno razočaran nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Etihadu (Foto: Screenshot)

Ljut kao ris odmah pobjegao od svih

Nakon blamaže Benzema je shvatio da njegov potez nije kapitenski i ekspresno je ispravio grešku

Midhat Šljivak

Real Madrid je u revanš susretu polufinala Lige prvaka pregažen na Etihadu od Manchester Cityja s 4:0. Karim Benzema i društvo nisu mogli do novog finala, a iako su u proteklim godinama bili na tronu među fudbalerima kraljevskog kluba vlada velika ogorčenost što ne idu u borbu za novi trofej, a to je pokazao i sam kapiten Kraljeva potezom nakon utakmice.

Karim Benzema se nije vidio u revanš susretu polufinala Lige prvaka. Napadač Real Madrida je, kao i ostatak njegovih kolega, potpuno zaustavljen od protivničkih fudbalera i ostao je bez ijedne prave šanse.

Na kraju je Real doživio pravi fijasko. Izgubili su 4:0 i ispali su iz Lige prvaka, a ovaj poraz je teško pao kapitenu španskog velikana koji je ekspresno odjurio s terena nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Karim Benzema se nakon nekoliko minuta vratio na teren kako bi sečekao i ostatak ekipe 

Ljut i ogorčen zbog poraza Benzema je prvi otišao u svlačionicu. Ipak, kao da je shvatio da njegov potez nije kapitenski i profesionalan, pa se ubrzo ponovo pojavio na terenu.

Sačekao je iskusni napadač ostatak svog tima. Kao pravi vođa ih je potom izveo s terena i pokazao je da se ipak radi o istinskom kapitenu kraljevskog kluba.

Tokom utakmice na Etihadu bilo je jasno vidljivo da je Benzema potpuno odsječen od ostatka ekipe. Izgledao je nemoćno i izgubljeno i očigledno je bio veoma isfrustriran što ne može napraviti previše.

Francuski napadač je ovu sezonu u Ligi prvaka završio s učinkom od četiri pogotka i jednom asistencijom u devet odigranih utakmica. Večeras je međutim bio posve nemoćan i očigledno je Pep Guardiola našao pravi način da ga zaustavi.

Benzema je tako ostao bez borbe za šesti trofej Lige prvaka. U prethodnih pet koje je osvojio od 2014. godine bio je među najzaslužnijim, naročito za onaj iz prošle sezone kada su Kraljevi na opšte iznenađenje uzeli krunu.

Manchester City će s druge strane po drugi put igrati finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu. Prethodno su 2021. godine izgubili od Chelseaja na Dragao stadionu u Portu, a bilo je 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I tada je tim Pepa Guardiole bio ogroman favorit, baš kao što će to biti slučaj u Istanbulu 10. juna protiv ekipe Intera.

Hoće li se desiti novo veliko iznenađenje koje bi Pepa Guardiolu moglo potpuno uništiti saznat ćemo za nešto više od četiri sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.