FOTO: EPA

Junak City protiv Reala

Bernardo Silva: Možda jesam sitan i nizak, ali...

Haris Zilić

Manchester City je u finalu Lige prvaka nakon što su u revanšu deklasirali Real Madrid rezultatom 4:0 u utakmici gdje su potpuno dominirali.

Građani su tako sa ukupnih 5:1 izborili plasman u finale jer je prvi meč u Madridu okončan rezultatom 1:1.

Jedan od junaka Citya bio je Bernardo Silva koji je postigao prva dva gola u 23. i 37. minuti meča. Za domaće je još pogađao Alvarez u prvoj minuti sudijske nadoknade, dok je autogol psotigao Militao u 76. minuti.

Po završetku susreta Bernardo Silva je bio vidno raspoložen. Za Portugalca je ovo bila jedna od najboljih partija u dresu Građana ove sezone.

Sudeći po izjavi, raspoloženje je dostizalo vrhunac kada je u pitanju ovaj portugalski ofanzivac.

"Nisam se dobro osjećao nakon prve utakmice. Morao sam večeras odigrati puno bolje i radi saigrača, ali i radi navijača i uspio sam", rekao je Silva, a onda se i malo našalio:

"Ja sam veoma nizak, sitan, mali fudbaler, ali u glavi sam jako dobar, to je u ovom trenutku bilo presudno."

Manchester City tako putuje u Istanbul na veliko finale koje je zakazano 10. juna.

UEFA bi trebala u narednim danima potvrditi da li će Istanbul biti domaćin jer se govorilo o pomjeranju finala zbog izbora u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U finalu Manchester City očekuje Inter predvođen našim Edinom Džekom.

To će biti poseban utakmica za Džeku. Igrat će protiv bivšeg kluba, a imat će priliku da sjajnu karijeru okruni osvajanjem Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.